De dwaasheid gekroond?

Volkomen bezopen. Een andere kwalificatie is er niet van toepassing op het vrijblijvende gezwets over Nederland en Europa, dat uit de mond van Baudet en Wilders te horen is, met de SP als een meer dan verdienstelijke derde in dit gemankeerde gezelschap. Typisch van die beste stuurlui aan wal, die nog nooit ergens verantwoordelijkheid voor hebben genomen of gedragen, waardoor het wel erg makkelijk commentaar geven is en uit de losse pols zo oplossingen gevonden zijn. Over consequenties hoeft niet nagedacht noch gesproken te worden. Als het maar scoort en in het juiste putje valt. Dus hebben Brussel, Juncker en Timmermans het altijd gedaan en deugt er geen bal van wat er uit die kokers komt. Logisch dat het gerede alternatief zo gevonden is door dit stel dwazen aan de zijlijn. Leve de natiestaat en dus Nederland uit de EU, is de grondtoon in het ronkend gebral van deze protestpartijen, vertolkers van het idee, als dat tenminste zo genoemd mag worden, van “na ons de zondvloed”. Weg met Schengen, weg met de euro. Simpeler is hun gedachtengoed niet, als het al die naam verdient, opgebouwd als het is uit kreten en quotes en woorden die niet verder strekken dan een enkele lettergreep.

Omdat het wel overzichtelijk, simpel en begrijpelijk moet blijven, precies zoals de wereld rondom zou moeten zijn. Met het eigen land en eigen volk daarom eerst en de EU als het gepasseerd station. Alsof ze nooit bestaan heeft noch de twintigste eeuw en de werkelijkheid van de negentiende eeuw het beste kon tellen, het meest relevant is en de sleutel en opmaat vormt voor het vaderlands geluk en welzijn. Met Nederland als zelfstandig speler op de wereldmarkt, welke het opneemt tegen en concurreert met grootmachten als de VS, China, Japan, India en Rusland. Hoe onnozel kun je zijn en hoe ver draaf je door, mag je doordraven. Dat moet komende donderdag blijken tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement als de kiezer deze mallotigheid, dit onverantwoordelijk gedrag hopelijk afstraft, met de chaos rond de Brexit in het achterhoofd. Dat het ongenadig gebeurt zodat deze domme monden voorgoed gestopt zijn. Aan mij ligt het niet, als ik op Timmermans stem, hoewel op hem net zoals op de Brusselse bureaucratie best wat aan te merken is. Maar dat toch nog duizend keer liever dan die duizend stappen terug die gezet moeten worden als Baudet, Wilders en de SP het hier in Nederland voor het zeggen krijgen, als met hen dus de dwaasheid aan de macht komt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De dwaasheid gekroond?

  1. Sjoerd zegt:

    Timmermans heeft het niet slecht gedaan…

  2. math zegt:

    In de voetsporen van D-Day door Philip Freriks
    Op 6 juni 1944 staan bijna 4 miljoen soldaten aan geallieerde zijde en 1,4 miljoen aan Duitse zijde lijnrecht tegenover elkaar. De invasie op D-Day, de start van Operatie Overlord, is het resultaat van jarenlange voorbereidingen. Met als einddoel: het bevrijden van bezet Europa en het verslaan van Nazi-Duitsland.

    Deze serie, deze gesneuvelden, deze jongens, deze verslagen verplichten mij om donderdag te gaan stemmen, ondanks dat ik van mening ben dat er veel fout is en nog veel te veranderen valt naar een beter Europa. Maar een weg terug is een achterlijke gedachte. We moeten vooruit, meer samen en meer Europees. Verlichting brengt welvaart, welvaart brengt vrijheid, vrijheid brengt geluk.Wellicht met twee valuta’s, naast de euro een streekgebonden valuta zonder rente en devaluatie, uitsluitend voor de kleine regio, en nooit inwisselbaar met de euro. De euro blijft dan voor het kapitalisme, de wereldhandel, de banken, de aandeelhouders, het flitskapitaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s