Een activiste sprak…..

Een aantal dagen geleden kwam ze bij mij binnenvallen. Onaangekondigd. Met een gezicht waar het ongenoegen voor mij overduidelijk van af te lezen viel. Na al die jaren kende ik haar onderhand wel en nog het meest haar onverdroten optimisme, haar niet te breken geloof in de veranderbaarheid der dingen. Wat haar tot die activiste pur sang maakte, die vol overtuiging voor alles ging waar iets wat haar betreft aan schortte. Maar nu oogde ze aangeslagen op een manier die ik van haar allang niet meer gewend was. Logisch dus dat ik daar het mijne van wilde weten. Waarop ze vervolgens losging zonder ook maar een beetje te gesticuleren. Haar woordenstroom en de intensiteit ervan was namelijk krachtig genoeg en had daarom geen enkel ondersteunend gebaar nodig, werd mij al heel snel duidelijk toen ze de zittende politiek, de Haagse kliek die ze voor het eerst als zodanig aanduidde, onverholen de maat nam. Schoon genoeg zei ze te hebben van die binnenwereld op het Binnenhof waar het eigen gelijk en de echo ervan binnenskamers belangrijker was dan de steun en het draagvlak vanuit de samenleving. Voorbeelden te over van dat oneindig rondzingen van dat eigen gelijk in die bubbel van de binnenlandse politiek, waar de kiezer en de man in de straat gewoon niet meer telt. Kijk naar het voortdurend boerenbedrog dat er zo dubbel en dik boven op ligt dat het stuitend en arrogant wordt.

Moet ik het hebben over de houding tegenover de Groningse bevolking? En wat te denken van het voortdurend voorspiegelen van stijgingen van de koopkracht zonder dat dat voor het gevoel van de burger wordt waargemaakt. Want het lage BTW-tarief wordt verhoogd, de energierekening stijgt dramatisch, wat evenzo gebeurt met de premies van de ziektekostenverzekering. Krijgt dat maar eens uitgelegd. Overtuig de man in de straat maar er eens van dat hij het echt beter krijgt in zijn portemonnee. Die ook nog eens wantrouwender wordt als hij ziet dat topbankiers en multinationals niet ophouden om binnen te harken wat er binnen te harken is en daar ook nog eens alle ruimte voor geboden krijgen door Den Haag. Zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen van het gestoorde gehoor van kabinet en Kamer voor wat er in de samenleving gaande is en waarmee de rode loper naar de macht voor een kwast als Baudet in feite werd uitgerold. Hoe kun je zo stom en tegelijk ziende blind zijn? Dan heb je als politiek volledig afgedaan, met zoveel brevetten van onvermogen om beleid te maken en te besturen namens de Nederlandse samenleving. Geef mijn portie daarom maar verder aan Fikkie en dus zeker niet aan Baudet. Ik heb het wel gezien. Waarna ze zweeg en ik toch even adem moest halen om haar daarna het grootste gelijk van deze wereld te geven.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een activiste sprak…..

  1. Dhyan zegt:

    Zo langzaam dringt het in de gevestigde politieke gelederen ook door te dringen, het lonkt al naar een riante baan in Brussel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s