De waarheid van Trump

Hij was net iets te snel en stellig in zijn reactie na het vrijgeven van het onderzoeksrapport van speciaal aanklager Robert Mueller. De Chief in Command, Donald Trump, kon wel opgelucht zijn. Zouden er dan toch voldoende vuiltjes door zijn minister van Justitie Barr onder het tapijt zijn geveegd om hem van rechtsvervolging of zelfs nog erger te vrijwaren? Als buitenstaander en toeschouwer op afstand ben je geneigd dat te denken, nog meer omdat diezelfde Trump zich nog niet in zijn eerste leugen heeft verslikt. Sterker nog, aan het begrip waarheid zo maar een volgende dimensie heeft gegeven en zo de post – truth heeft doen ontstaan. Dus waarom zo’n uittreksel uit een onderzoeksrapport voor zoete koek slikken en voor waar aannemen, omdat Trump het zo triomfantelijk heeft verwelkomd? Een beetje reserve is alleszins op zijn plaats, schrijft columnist Johan van de Beek van Dagblad de Limburger die ik nog deze ene keer citeer omdat ik de laatste week van mijn abonnement op deze krant beleef, want er na vierenveertig jaar weloverwogen afscheid neem. Terecht stelt van de Beek:

“Na twee jaar onderzoek door speciaal aanklager Robert Mueller ligt er een rapport waarin, hoogstwaarschijnlijk, staat dat de Russen zich schuldig maakten aan inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en aan het hacken van computers van de Democraten. Enkele topmensen van de Trump-campagne wisten hiervan maar maakten geen melding bij de FBI. Sommigen logen hier ook over. Zoals inmiddels bekend, hebben vijf ex-medewerkers van Trump, onder wie zijn advocaat, zijn nationaal veiligheidsadviseur en zijn campagneleider, bekend dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan crimineel gedrag. Wat niet in het rapport staat, is dat president Trump wist van inmenging uit Moskou en die aanmoedigde en faciliteerde. De president heeft dus geen misdrijf gepleegd. Maar – en dit is interessant – het rapport pleit hem ook niet vrij. Aldus minister van Justitie William Barr in een brief aan het Congres. Zo blijft een beetje de geur hangen van een man die door veiligheidscamera’s wordt gefilmd terwijl hij een oud vrouwtje in een rolstoel berooft maar wordt vrijgesproken omdat er in de dagvaarding scootmobiel in plaats van rolstoel staat. Daarom zou het wenselijk zijn dat het rapport van Mueller wordt vrijgegeven.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De waarheid van Trump

  1. Mack zegt:

    Maar is het bewezen dat Trump ervan wist, die aanmoedigde en faciliteerde?

  2. robschimmert zegt:

    Het zal moeten blijken of het in het rapport staat. Hoezo suggestie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s