Tekenen aan de wand

Een nog jongere Hiddema die gearmd loopt met de weduwe Rost van Tonningen. Baudet die zijn proefschrift persoonlijk aanbiedt aan Jean Marie Le Pen en het begrip Boreaal Europa introduceert en ontleent aan het traditioneel fascistisch repertoire. Tekenen aan de wand die er niet om liegen en om grote oplettendheid vragen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Tekenen aan de wand

  1. Sjoerd zegt:

    Zoveel hebben ze nog niet in de melk te brokkelen. Maar eens kijken hoe de gevestigde orde daarmee omgaat. Het wordt tijd dat ik zeg wat ik doe, en doe wat ik zeg eens in de praktijk wordt gebracht.

  2. Mack zegt:

    Je kunt toch ook gewoon zeggen: ja, ik vond dat Hitler goede ideeën had, ik wil alleen geen oorlog beginnen? Is dat nu zo moeilijk, Thierry? Nu moet je allerlei verdekte termen gebruiken, en je verschuilen achter het feit dat ze al bestonden voordat Le Pen ze gebruikte…Dan had je net zo goed het woord “Arisch” kunnen gebruiken. De zoveelste politicus met lastig taalgebruik om te verhullen wat hij eigenlijk bedoelt.

  3. sjogkel zegt:

    Hij draait er niet omheen, je moet het maar durven zo’n speech. Het is de vraag hoeveel macht hij weet te vergaren of nog meer gevolg hiervoor warm loopt. Verder hebben in het verleden beginnende politici wat meer extreme opvattingen gehad in linkse kringen noemde men dat bevlogenheid. Achteraf gezien had dit ook een nogal totalitair randje. Vandaag probeerde Baudet de gemoederen wat te bedaren met enkele verzoenende woorden. Het is koffiedik kijken, maar het zijn geen tijden om echt vrolijk van te worden. Hopelijk blijven we wel wakker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s