Tien van Toen – 663 –

Als het om gewelddadigheid gaat, heeft de mensheid in de twintigste eeuw het meest belabberde figuur in haar bestaan geslagen. Wat niet alleen blijkt uit de twee wereldoorlogen met miljoenen slachtoffers, maar ook uit het aantal publieke figuren dat op gewelddadige wijze van het leven werd beroofd. Met vooral politici die het daarbij moesten ontgelden. Alleen al in de eerste reeks van tien vermoorde bekende personen, zijn er acht op te noemen die in de wereld – of landspolitiek van de tweede helft van de vorige eeuw een belangrijke plaats innamen:

Anwar Sadat – Olof Palme – Aldo Moro – John F. Kennedy – John Lennon – Robert Kennedy – Martin Luther King – Nicolae Ceaucescu – Zulfikar Ali Buttho – Sam Cooke

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tien van Toen – 663 –

  1. Sjoerd zegt:

    Haha, er zit er ook ene bij die ik ook vermoord zou hebben…

  2. Dhyan zegt:

    Als sinds Asterix en Obelix dragen we onze leiders op een schild en ook zijn er altijd weer te vinden die daar anders over denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s