Exit Huys

Heuglijke feiten mogen best wel eens vermeld, om niet te zeggen extra belicht worden, in tijden van nepnieuws en van de stroom aan berichten waar je per saldo ook niet echt vrolijk van wordt. Wie kan er dan niet zo’n opsteker gebruiken als vanochtend langs kwam toen bekend werd dat RTL per vandaag gaat stoppen met RTL Late Night, vanwege de alsmaar tegenvallende kijkcijfers? Exit Twan Huys, het grote talent van de publieke omroep dat daar voor veel geld werd weggekocht om voor RTL in de late avonduren een talkshow op te tuigen die glansrijk zou kunnen concurreren met respektievelijk Pauw en Jinek, de succesnummers van de publieke omroep in hetzelfde tijdslot. Waarmee meteen aangetoond wordt dat niet alles met geld te koop is, zoals het evenzeer een misvatting is om te denken dat het inruilen van het ene poppetje voor het andere de garantie is voor de toestroom van een massaal kijkerspubliek.

Zo cynisch is de werkelijkheid in de mediawereld dus ook weer gelukkig niet. Waardoor Twan Huys nu op de blaren mag zitten nadat hij zijn billen heeft gebrand aan een onbekookt avontuur waarin hij zijn talent, expertise en reputatie wel even te gelde dacht te kunnen maken, na alle lof die hij had gekregen voor zijn journalistiek werk bij de publieke omroep. Wat met zijn transfer aanvankelijk een win-win-situatie voor hemzelf en RTL leek te worden, is in het tegendeel ervan verkeerd, namelijk in lose-lose. Met Huys en RTL als grote verliezers, die niet alleen op de blaren zitten, maar tegelijk hun wonden kunnen likken. Met kijkend Nederland als winnaar omdat het zich verlost weet van een draak van een programma en tegelijk verzekerd is van verkregen of hernieuwd inzicht dat met geld niet alles te koop is. Een wijze les en bovendien daardoor goed nieuws dat aan dit heuglijke feit van vanochtend te danken is. Of wordt er ergens nog wel een traan om gelaten?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Exit Huys

  1. Sjoerd zegt:

    Goh, en ik heb het niet ene keer gezien…

  2. Ximaar zegt:

    Ik kijk nooit naar Luxemburg. Was wel blij dat ie wegging bij Nieuwsuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s