Baudet en zijn Nexit

Wie zijn oren goed open heeft, zal er inmiddels wel achter zijn dat het gezegde dat een ezel zich nooit tweemaal aan dezelfde steen stoot, voor steeds meer Nederlanders niet meer op gaat. En daar staan we bij en kijken we naar en we weten eigenlijk niet wat ons overkomt. Terwijl de stommiteit en het onbenul zich met het slechtst mogelijke voorbeeld bij de hand handhaven en zelfs als intrinsieke wijsheid en heilig geloof verkocht worden. Wat zonder blikken of blozen gebeurt. Je krijgt het er koud van en het wordt je angstig te moede dat je energie moet besteden om die baarlijke nonsens te bestrijden. Het begint allemaal bij de Brexit, de boze droom die de Britten momenteel beleven, na een lichtvaardig gehouden referendum twee jaar geleden. Met een uitkomst die het resultaat was van een verzameling sentimenten die alle verstand te boven gingen dan wel uitschakelden. Zie het land daar nu mee worstelen, richtingloos en onbestemd en bevreesd plus onwetend wat er komen gaat. Het land schudt op zijn grondvesten, een bestuurlijke chaos heerst, de verdeeldheid onder de bevolking is groter dan ooit. Wie weet nog wat waar voor staat in het Verenigd Koninkrijk, waar een sfeer ‘van na ons de zondvloed’ begint te ontstaan. Met een toekijkend Europa dat geen hand uit steekt. Want wie wilde er nou zo nodig de EU verlaten? Hou dit beeld van een machteloos en amechtig met zichzelf worstelend land vast, een beeld dat niemand kan zijn ontgaan en dat ook niemand met jaloezie zal vervullen.

En keer vervolgens naar de Nederlandse werkelijkheid terug. Waar de stemmen die om een uittreding uit de EU, een Nexit, roepen, maar niet verstommen, soms zelfs aan kracht lijken te winnen. Erger dan ezels dus. En dan gaat het nog niet eens over de gele hesjes, die met louter geschreeuw alleen maar uiting geven aan hun onvermogen om zich uit de marge te verheffen. Wilders en zijn PVV zingen dit liedje van de Nexit en van hun afkeer van de EU al zo lang op eenzelfde toon dat het alleen maar is gaan vervelen en nauwelijks nog meedoet en serieus wordt genomen. Blijft over Baudet en zijn Forum voor Democratie die er wel toe doen en niet zozeer vanwege hun boodschap die exact dezelfde is, maar meer door hun presentatie, waardoor een gooi naar autoriteit en betrouwbaarheid wordt gedaan. Het gezelschap achter Baudet ziet er onberispelijk uit, keurig in het pak of jurkje en stuk voor stuk voorzien van een academische titel en een rijkelijk c.v. Als je niet beter wist, zou je ze zo het vertrouwen geven. Vandaar dat bestudering van het partijprogram van het FvD zeker loont. Want dan wordt al snel duidelijk dat deze club met zijn sympathie voor Poetin en als aanhanger van een onversneden nationalisme en bitter verzet tegen de EU ons land onherroepelijk naar de verdommenis leidt. Bijna als burgemeesters in oorlogstijd. Want wat kan hen als kansrijke elite nu helemaal overkomen? Daarom is het raadzaam om goed op onze saeck te letten en Baudet niet de kans te geven om ons land als een kamikazepiloot naar de bliksem te helpen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Baudet en zijn Nexit

  1. Sjoerd zegt:

    De Brexit is een nare droom voor iedere Brit straks. Bedrijven verkassen naar Europa, het verenigd lijkt uit elkaar te vallen, en vakanties worden er al niet meer naar geboekt omdat iedereen een afwachtende houding aanneemt. Bij een Nexit denk ik nog steeds veel geschreeuw en weinig wol…

  2. math zegt:

    Het ergste moet nog komen, en dat zal de rauwe realiteit straks zijn, wanneer het pond nog verder keldert en de schappen in de supermarkten leeg zijn en alles wat ze importeren uit het buitenland blijkt te komen en alle export naar het buitenland toe moet. Die ellende zal Baudet ook slecht bekomen en de volgende hete zomer zal zijn milieu en klimaatopvattingen de genadeklap geven. De pijlen op de overbevolking richten zou veel meer uit richten. Ieder volgend uur komen er weer 206000 (tweehonderzesduizend) mensen bij ! Maastricht telt momenteel ongeveer 221000 inwoners. Arme kleinkinderen. En we zouden de planeet toch beter achter laten dan dat we hem aantroffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s