Parkeren in Maastricht

Wie Maastricht met de auto wil bezoeken, doet er goed aan om vooral geen parkeerplaats in het hart van die stad te zoeken. Op de hoogtijdagen, de woensdagen, vrijdagen en de weekends plus de data waarop grote evenementen plaats vinden, scheelt dat namelijk veel wachttijd en ergernis en bovendien een flinke hap in het eigen budget. Want de parkeertarieven die in Maastricht gehanteerd worden, zijn beslist gelijkwaardig aan wat usance is in de grote steden in de Randstad. Handiger is het daarom de auto te parkeren bij treinstation Maastricht – Noord, door de bewegwijzering ‘Maastricht – Noord P+ R’ te volgen. Parkeren daar is gratis. En van die plaats rijdt elk kwartier buslijn 10 naar hartje Maastricht, voor welke rit 1 euro en 8 cent betaald moet worden. Geen geld en wel zo gemakkelijk en comfortabel vergeleken met alle moeite die moet worden gedaan om een parkeerplaats in het centrum van de stad te krijgen, nog afgezien van de bakken geld die het dan kost. En wie wil er een dief van de eigen portemonnee zijn en er ook nog het nodige gemak bij hebben? Nou dan.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips. Bookmark de permalink .

Een reactie op Parkeren in Maastricht

  1. Sjoerd zegt:

    Ik heb zelden moeite met parkeren in Maastricht, maar ik ben het met je eens als je zegt dat je daar de hoofdprijs voor betaald…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s