Heibel in Broekhuizen

Een paar weken geleden heb ik mijn abonnement op Dagblad de Limburger opgezegd. Welbewust en ook in de wetenschap dat ik daardoor de sappige verhalen op het meest dorpse niveau ga missen. Vanochtend werd mij dat eens te meer duidelijk toen ik een gedetailleerd verslag zag staan, voorzien van foto’s, van een burenruzie in het Noord-Limburgse Broekhuizen, waarvan ik de essentie niet aan mijn lezers mag onthouden. Omdat het alle grenzen van de verbeelding overstijgt. En dat gaat dan als volgt:

Hond Saar is zich van geen kwaad bewust als ze naar de overburen staart. Toch is deze Mechelse herder de kiem geweest voor een geëscaleerde burenruzie in Broekhuizen. Met aan de ene kant de familie Verhoeff uit Woerden, welke medio vorig jaar met zeven honden haar intrek nam in haar net gekochte vrijstaande huis met zicht op de Maas. En aan de andere kant, letterlijk aan de overkant, staat de familie Hoeijmakers, grondleggers van een champignonbedrijf en al decennia geworteld in het dorp. Al snel ontstaan irritaties tussen de Hollandse nieuwkomers en de overburen. Verhoeff ergert zich eraan dat wanneer hij zijn honden gaat uitlaten in zijn aan de Maas gelegen weiland, de hond van de familie Hoeijmakers hen al blaffend langs het hek begeleidt. Volgens hem overlast gevend geblaf waar zijn honden weer op reageren.. De familie Hoeijmakers noemt het enthousiasme van hun Saar.

Gesprekken die volgen, leiden alleen maar tot meer escalatie, waarop de familie Hoeijmakers besluit om een bomenrij langs het hek te plaatsen, zodat de honden elkaar niet meer zien als Verhoeff die van hem uitlaat. Verhoeff betitelt het plaatsen van die bomenrij als een pesterij omdat hem zo een deel van zijn uitzicht op de Maas wordt ontnomen., terwijl ze het deel dat hen uitzicht geeft op mijn huis wel hebben opengelaten. Uit woede daarover schaft hij een haan aan die hij in een ren in zijn voortuin laat rondscharrelen, zodat deze hen goed wakker kan kraaien. Dat alles onder het motto dat wie pest, teruggepest kan worden. Waarna hij ook nog eens borden ophangt met teksten als ‘Arrogantie ten top’ en ‘Vrijheid Voor Duivels pestgedrag’, wat verwijst naar de VVD, de politieke partij waarvoor het baasje van Saar, Hoeijmakers, jarenlang actief is geweest in de Horster gemeenteraad. Verhoeff ziet de plaatsing van zijn borden als wanhoopsdaad, als een roep om aandacht voor de situatie waarin hij zich als Hollander niet geaccepteerd voelt.” (Bron: Dagblad de Limburger)

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Heibel in Broekhuizen

  1. Sjoerd zegt:

    Een goed gesprek zou toch wonderen kunnen doen, toch maar de rijdende rechter inschakelen,,,,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s