Tien van Toen – 658 –

In de jaren dat ik in Amsterdam woonde, de tweede helft van de zestiger jaren, had ik naast mijn kamer in de Carillonstraat (zijstraat van de van Woustraat) natuurlijk een aantal pleisterplaatsen, waar de wereldvraagstukken uitvoerig beschouwd en eventueel van een oplossing voorzien werden, onder het genot van een goed glas bier. Zo werkte dat immers met de revolutionaire geesten van toen. De meest bezochte pleisterplaatsen bevonden zich in het hart van de stad, tien stuks, waarvan ik overigens niet weet of ze allemaal ook nog onder deze naam bestaan:

Hoppe – Monico – Majoco – De XIII Balcken – Americain – de Bierelier – Eylders – Reynders – De Oude Herbergh – Rembrandt Bar

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tien van Toen – 658 –

  1. Mack zegt:

    Dat moet toch fantastisch geweest zijn, die tijd. Je kon nog dingen bespreken zonder dat ze structureel en systematisch werden afgezeken door pessimistische wikipediasten. En je nam elkaar serieus. Achteraf kwam er natuurlijk ook geen oplossing, maar dat wist je toen niet.

  2. Sjoerd zegt:

    Ik zou het niet weten in welke kroegen ik in Utrecht overal kwam. Dat Han Ich Verjessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s