Onze fraaie taal

Het Nederlands is een ingewikkelde taal. In grammaticaal opzicht, maar nog meer door een best complex idioom, taaleigen, dat alleen maar ondoorgrondelijker en lastiger te leren wordt doordat het een ongekende woordenschat heeft. Waardoor het des te onbegrijpelijker wordt dat die hele woordenschat ook nog eens uitgebreid wordt met bakken vol leenwoorden uit de drie moderne talen. Om nog maar te zwijgen over de inbreng van de straattaal die steeds groter wordt. Alsof we niet genoeg hebben aan onze eigen fraaie taal. Waarvan een sprekend bewijs wel wordt geleverd door het aantal woorden dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden om aan te geven dat iemand teveel of zelfs veel te veel gedronken heeft:

starnakel – lam – dronken – ladderzat – bezopen – in de olie – in de lorum – aangeschoten – stronthagelvol – lazarus – kachel – zat – sikker – teut – tipsy – beneveld – beschonken – boven zijn theewater – blauw – onbekwaam – laveloos – te diep in het glaasje gekeken – toeter

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onze fraaie taal

  1. Sjoerd zegt:

    Haha, de keuze is reuze…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s