Die Klaas Dijkhoff…..

Is Klaas Dijkhoff nou echt de gedroomde opvolger van Mark Rutte of hebben de mannetjesmakers van de VVD hun huiswerk toch niet goed gemaakt? Dat mag langzamerhand best de logische vraag zijn nu Klaas zijn sporen op het Binnenhof begint te trekken, hoewel zeker nog niet te verdienen, ondanks dat zijn start zo veelbelovend was. Want je zal maar voor het oog van de ganse natie tot “De slimste mens” gekroond worden. Een betere binnenkomer in de vaderlandse politiek is nauwelijks denkbaar, zij het dat er meteen hoge verwachtingen worden gewekt. En laat hij die tot dusver, zeker in zijn rol als fractievoorzitter allerminst waargemaakt hebben getuige een paar uitglijders in onder andere het klimaatdebat. Heeft hij inhoudelijk al een paar steekjes laten vallen, op zijn presentatie en communicatie is ook het een en ander aan te merken. Wat wel zo zwaar weegt omdat in de politiek de vorm en de buitenkant er ook steeds meer toe doen, en daardoor betrouwbaarheid en geloofwaardigheid mede bepalen. Zonder dat het verder aangaat of dat wel of niet juist is bij de oordeelsvorming over iemands politiek functioneren. In dit geval dus van Klaas die er niet voor schroomt om vooral van de daken te roepen dat hij een Brabander is, carnavalist pur sang en bovenal PSV – supporter.

Waar niks op tegen is, maar het dan niet handig is als je je met hetzelfde vestje tooit als waarmee de Ajax – spelers rondlopen en aldus de huisstijl van hun club uitdragen. Dat is niet de manier om echte vrienden te maken, maar wel de weg om twijfels op te roepen. Omdat je de indruk wekt maar wat te doen. Zoals zijn presentatie voor de camera’s al evenmin doordacht te noemen is. Want zie Dijkhoff in beeld met een microfoon voor zijn gezicht en het eerste dat opvalt is die iets geloken oogopslag welke uitdrukking geeft aan een blik, waaruit die ene vraag spreekt wat men nou eigenlijk van hem moet. Wat extra geaccentueerd wordt door die twee hangende mondhoeken, die de drempel naar hem alleen maar lijken te verhogen. En dan die stem en die tongval, die zo nodig, zo lijkt het, zo Brabants mogelijk moet zijn en graag heel hees moet klinken alsof hij voortdurende doende is om de sporen van Carnaval van zich af te schudden. Met als resultaat dat het vooral volks en bijna nonchalant klink, als van de gewone jongen die opgeklommen is en vooral zichzelf is gebleven. Zo’n mannetje is er van Dijkhoff gemaakt die immers geacht wordt een volkspartij te gaan leiden. Maar of hem dat lukt, staat te bezien. Want mensen zijn heus niet gek en zien daarom goed dat het opnieuw oude VVD – wijn is die in deze nieuwe zak gaat.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Die Klaas Dijkhoff…..

  1. Sjoerd zegt:

    Het gaat om de leider, bij iedere partij. Een slechte leider en je gaat af als een gieter… Ik zou als partij mijn bedenkingen hebben.

  2. sjogkel zegt:

    vandaar dat rutte voorlopig aanblijft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s