Clapton of Wonder?

Het komt waarachtig toch nog wel eens voor dat een coverversie de originele hituitvoering overtreft. Het is net geen zeldzaamheid, maar wel meer dan de uitzondering, die dan ook alleen voorbehouden is aan de echt groten in het genre van de popmuziek. Een sprekend voorbeeld wordt geleverd door Eric Clapton. Maar dat is dan ook iemand, die kans heeft gezien om een fameuze compositie van Stevie Wonder, die ook niet de eerste de beste is, op een geweldige wijze te vertolken, zo geweldig dat hij het origineel doet vergeten. Luister maar eens naar zijn opvatting en uitvoering van “I ain’t gonna stand for it“. Wedden dat al snel het beeld opdoemt dat dit het origineel is en dat de componist ervan en de uitvoerder van de oorspronkelijke versie, Stevie Wonder himself, al heel snel vergeten wordt. Hoewel het verder natuurlijk ook een kwestie van smaak is, waarover niet valt te twisten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Clapton of Wonder?

 1. Frank Jolen zegt:

  Hallo Rob,

  Ik heb geprobeerd met je in contact te komen omdat ik bij het stamboomonderzoek naar de naam Hamilton uiteindelijk ook bij jou terecht ben gekomen. Mijn zus Carla is getrouwd met Ron Hamilton geboren in 1941 en hij en jij hebben dezelfde voorouders. Ik ben Frank Jolen (1951) en woonachtig in Tilburg. Ik zou je graag willen benaderen om ontbrekende gegevens van jou familie te vernemen zodat ik de stamboom kan vervolmaken. Ik hoop dat je hiervoor open staat en zeg je dan ook bij voorbaat dank hiervoor. Ik hoop spoedig van je te vernemen en ik heb bewondering voor jou omgang met de moderne communicatiemiddelen. Ik ben allang blij dat ik iets met de computer kan.

  Wellicht tot spoedig.

  Met vriendelijke groet,

  Frank Jolen

 2. Sjoerd zegt:

  Ik laat ze beiden in hun waarde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s