Een gevolg van de Kerststress?

Het zal wel met de Kerststress te maken hebben, want anders krijg je het onderstaande toch haast niet verzonnen. Wij citeren het volgende bizarre verhaal uit de Volkskrant van 22 december:

“Een Kerstdiner voor minder bedeelden in Alkmaar is danig verpest toen twee lokale rivaliserende vrijwilligersorganisaties er met elkaar op de vuist gingen. Aan het etentje in het buurtcentrum De Rekere, georganiseerd door onder meer Resto van Harte, namen woensdag honderdtwintig mensen deel, onder wie vrijwilligers van de stichtingen Prakkie 072 en Samen Staan We Sterk Alkmaar. Nadat het voorgerecht was opgediend, ontstond er een woordenwisseling tussen vertegenwoordigers van de twee groepen. Dat liep al snel uit de hand en ontaardde in een vechtpartij. Uiteindelijk zijn vijfentwintig gasten weggelopen, welke tot de rivaliserende partijen behoorden.

Voorvrouw Silvia Bos van Prakkie 072 houdt het niet droog als ze haar versie van het treffen geeft: “We hadden ons met zes vrijwilligers netjes van tevoren aangemeld voor het diner, zonder te weten dat Samen Sterk daar ook was. Samen Sterk begon met ruzie te maken. Ik werd door hen uitgescholden voor kutwijf, en zelfs voor vuile kuthoer. Toen een van mijn vrijwilligers zei dat ze dat zelf was, kreeg ze een mep in haar gezicht, waarna ze een klap heeft terug verkocht, met alle gevolgen vandien.” Secretaris de Vries van buurthuis De Rekere kan er niet bij dat de organisaties met hun ruzie een kerstdiner zo verpesten, waar zo’n maal juist zou moeten verbroederen. Waarna hij alleen maar kan concluderen dat Alkmaar klaarblijkelijk te klein is voor zoveel goededoelenstichtingen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een gevolg van de Kerststress?

 1. Rob Alberts zegt:

  Het meest treurige nieuws dat ook mij opviel …

  Vredelievende groet,

 2. Sjoerd zegt:

  Een zalige gedachte…

 3. Dhyan zegt:

  We verdringen elkaar in het goede doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s