De lof der oubolligheid

Kon het nog kneuteriger op de Sinterklaasavond gisteren? Eigenlijk niet. De lof der oubolligheid werd weer luid en duidelijk bezongen op de vaderlandse televisie. Met een programmakeuze van BNN/VARA op Nederland 1, die werkelijk in al die opzichten de kroon spande. Hoe was het mogelijk en waar is de tijd gebleven dat die twee omroepen nog garant stonden voor grensverleggende uitzendingen? Over zelfverloochening gesproken. Want waar haal je het vandaan om met het zoveelste programma met die onvermijdelijke BN’ers te komen die dan nu in de vorm van een quiz en een spel tegen elkaar op hun kennis van het Sinterklaasfeest getest werden. Met de originaliteit is het op het Hilversumse Mediapark ook niet meer wat het ooit eens geweest is.

Wat gezien het spel dat zich dus gisterenavond voor onze ogen ontrolde, zoveel betekent dat de wereld van het tv-amusement eigenlijk niet is veranderd en zich geparkeerd heeft op het niveau van de Wie-kent-kwis met zijn marmottenrace, die publiekstrekker van dertig jaar terug. Met als extra treurige variant dat de ‘man in the street’ kennelijk niet meer geschikt wordt geacht voor het opsieren van zulke onzin, maar dat daar dus de BN’er voor wordt aangezocht om aan die hele droefenis nog enige fleur en een soort van dimensie te geven. Hoewel er natuurlijk helemaal niets aan op te kalefateren valt en het daarmee een belediging blijft dat dit aan de tv-kijker wordt voorgeschoteld, terwijl het nota bene ook nog eens is betaald en geproduceerd van diens eigen belastinggeld. Ongegeneerd gewoon. Met welke schaamteloosheid in feite het failliet van de publieke omroep is aangetoond, als ze op dit soort nationale hoogtijdagen niks beters dan deze zielige larie te verzinnen weet.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De lof der oubolligheid

  1. Margo zegt:

    Wij kijken alleen het journaal, goede detectives en films, 10 voor 12 met Astrid Joosten en 1 tegen honderd. Daarna houdt het op. En Radar, ja dat ook. En VPRO programma’s.
    Ik zou depressief worden van hetgeen jij hier beschrijft. Wie kijkt daar naar?

  2. Sjoerd zegt:

    Voor mij mogen ze het publieke bestel afschaffen… Toegevoegde waarde heeft het al lang niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s