Twee tekenen des tijds

Niet dat alles vroeger beter was, maar in een aantal opzichten toch anders, getuige deze twee, denk ik, sprekende voorbeelden:

De tijd dat kleding weggegooid werd als ze versleten was, is allang verstreken. Tegenwoordig wordt het echt tijd voor iets nieuws als men vindt dat men er lang genoeg in heeft rond gelopen, dus er op uitgekeken is.

Wat ook opvalt, is dat men zich bij temperaturen die net onder de tien graden zijn, zich al uitrust met ijsmutsen, wollen shawls en handschoenen, waar het tot voor twintig jaar toch moest vriezen wilde zulke winterkleding tevoorschijn gehaald worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

4 reacties op Twee tekenen des tijds

  1. Sjoerd zegt:

    Zoveel nieuwe kleding koop ik echt niet. De laatste broek die ik gekocht heb zal zeker een jaar of drie oud zijn. En ik denk ook dat dat ongeveer de frequentie zal zijn. En koud heb ik het nooit, of ik moet ziek zijn.

  2. L zegt:

    Het verklaart ook het absurde aantal kledingzaken in willekeurig welk centrum van een enigszins forse stad.

  3. math zegt:

    Heeft ook te maken met slaven in Azië, die voor € 2,85 t-shirts en sportschoenen maken, welke hier voor € 49,99 verkocht worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s