De makke van diepte-interviews

De onbeschaamdheid die in toenemende mate aan de dag wordt gelegd in de zogenaamde diepte-interviews met Bekende Nederlanders, is de grens van het betamelijke aan het passeren en bezorgt mij als lezer ervan een groeiend ongemak. Natuurlijk is het razend interessant om denk – en gevoelswerelden van BN’ers te leren kennen. Het hoe en waarom van hun faam en de daaronder liggende prestaties doen er in het kader van zo’n interview alleszins toe. Dus mag hen blijkbaar de hemd van het lijf gevraagd worden. Maar dat houdt natuurlijk ergens op en heeft zijn limiet. Geen enkel probleem als iemand alles over zichzelf wil vertellen en ons van zijn hoed en zijn rand wil laten weten. Maar houd het daar alsjeblieft bij zonder de rest van de wereld erbij te halen en daar ook boekjes over open te doen, omdat het zo spannend is om daar evenzo iets over te weten en te zeggen te hebben.

Gaat totaal niet aan. En al zeker niet als daar de eigen vader en moeder bij betrokken worden zonder dat die al of niet en public een weerwoord daar tegen kunnen geven, omdat ze al lang en breed dood en begraven zijn. Waarmee niet gezegd wil zijn dat over de doden niets dan goeds gezegd mag worden. Dat zeker niet. Maar haal ze niet, ook al zijn er voldoende geldige redenen voor, over de hekel en door het slijk als ze daar niets meer tegen in kunnen brengen, omdat dat wel op heel goedkoop scoren lijkt. Want het doet die BN’er in het eigen mes van openhartigheid vallen omdat het vertellen van zulke confidenties wel heel weinig met innerlijke beschaving te maken heeft en meer van de zwakte laat zien die misplaatste trots in feite is, welke klaarblijkelijk toch gegenereerd wordt door de uitnodiging voor zo’n interview. Misschien is het zelfs aan de betreffende journalist om terughoudendheid in acht te nemen en zo die BN’er tegen zichzelf en diens beperkingen in bescherming te nemen. Want wie zit er nou op dat soort vuilspuiterij uit familiekring te wachten als er niets meer te lijmen of goed te maken valt?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

2 reacties op De makke van diepte-interviews

  1. sjogkel zegt:

    Ik denk dat je het nageslacht wel een grote last oplegd

  2. Sjoerd zegt:

    Het lijkt erop dat de mensen dat willen horen en lezen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s