Een avondje SOFA in Maastricht

Bij tijd en wijle vind ik dat ik ook eens de culinair journalist moet spelen. Niet als die wijsneus die week in, week uit ergens incognito aanschuift om zo in het geniep een oordeel te vellen over wat er zoal aan de klant wordt voorgeschoteld om dat dan vervolgens voor een honderdduizendkoppig publiek breeduit te meten in zijn of haar krant. Met de gerede kans op broodroof of mogelijk nog veel erger als het voor de betreffende restaurateur niet zo lekker uitpakt in de vorm van een negatieve of zelfs vernietigende recensie. Wat je dan als pseudo-fijnproever en quasi-deskundig lekker op je conduite-staat zou kunnen bijschrijven. En waar je je maar fijn bij moet zien te voelen. Want lekker is bepaald wel anders, waardoor ik met mijn schrijfsels niet graag tot die gelederen wil horen. Ik beperk me liever tot die geschreven vreugdeuitbarsting als ik het eens een keertje ergens goed tot heel goed naar mijn zin heb gehad en anderen dan kan attenderen op zo’n plekje waar het goed toeven en smullen is. Een soort van aanbeveling dus , die alleen maar winnaars oplevert, omdat zowel de betreffende horeca-ondernemer als ook mogelijke belangstellenden daar alleen maar bij gebaat zijn. Een lang verhaal dat ik in principe verder kort kan maken.

Omdat het als het ware een inleiding vormt en tegelijk ook een rechtvaardiging is voor de vorm die door mij is gekozen om over mijn enthousiasme te vertellen naar aanleiding van een werkelijk succesvolle avond ter gelegenheid van mijn vijfenzeventigste verjaardag. Daarvoor had ik als locatie gekozen het Restaurant SOFA, dat in Maastricht gelegen is aan de Maas, tegenover de ENCI, in een soort van dependance van Kasteel de Hoogeweert. Uiteraard op grond van enkele goede indrukken en door een prima eetervaring. Logisch dat de verwachtingen toen de keuze gemaakt was, hoog gespannen waren. Die dan gelukkig geheel bewaarheid bleken te worden, van het eerste contact tot en met de betaling. Met bijvoorbeeld een eclatant succesvolle avond voor zestien mensen die van uitstekend eten, een smaakvolle ambiance, een relaxte sfeer en een toegewijde bediening mochten genieten. Een fantastische locatie, die ieders aandacht verdient, zonder dat er verder een cijfer aan hoeft te worden gegeven. Omdat dat restaurant SOFA gewoonweg te goed is voor dat soort simplificaties, want te subtiel en te delicaat om in een enkel cijfer te vangen. Misschien is het wel handiger om mij gewoon op mijn razend enthousiaste woord te geloven, zonder het gemak van zo’n weinigzeggend rapportcijfer.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een avondje SOFA in Maastricht

  1. Sjoerd zegt:

    Ik moet me thuis voelen in een restaurant, dan komt genieten vanzelf.

  2. sjogkel zegt:

    Toch mooi dat het zo geslaagd uitvalt! šŸ‘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s