Het lot van Koos Timmermans

Hoe gek het ook klinkt, maar winnaar van deze week was toch wel Koos Timmermans, topbestuurder van ING, die de laan uit werd gestuurd en wiens kop moest rollen om de storm die in de publieke opinie was opgestoken na de schikking die in de witwasaffaire getroffen was met de ING, enigszins tot bedaren te brengen. Er moest links en rechts de nodige wind uit de zeilen genomen worden. Dus diende er een Barbertje te hangen om de topman van die bank, Hamers, overeind te houden. Waardoor er niets anders op zat dan dat Koos wel aan de beurt moest komen, de pineut werd, zonder dat er ook maar iets beklagenswaardigs aan zijn lot te bedenken was. Want met zijn 58 jaar komt het met Koos heus wel verder goed. ook en vooral omdat hij een aardige en bescheiden vent is, die jaren aaneen door en door loyaal is geweest en zo een flitsende loopbaan bij de ING heeft kunnen opbouwen, tot op het hoogste niveau. Met de dik 25 jaar die hij daardoor op zijn trackrecord heeft staan en een jaarinkomen dat rond het miljoen ligt, zonder dat de bonussen en pensioenvoorzieningen daarin meegerekend worden, zal hij op een meer dan riante ontslagvergoeding kunnen rekenen.

Die zal wel zodanig zijn dat hij met gemak op zijn lauweren kan gaan rusten als hij dat zou willen. Te meer omdat de Commissarissen nooit flauw zijn geweest in het belonen van de bestuurders van de ING. Zodat het met Koos, die aardige en bescheiden Koos, die zich voor de goede zaak opoffert, heus wel goed zal komen als het voor hem einde dienstverband is. Sterker nog, stil zitten hoeft hij dan ook nog niet omdat hij zich juist bij die bank altijd in het hart van het old boys network heeft bevonden. Zodat het uitgesloten lijkt dat hij na zijn ontslag op een houtje zal moeten bijten en alleen nog maar met het pot verteren bezig is. De Commissariaten, die meestal vetbetaalde feestfuncties, zullen hem vast en zeker met bosjes toegeschoven worden, waardoor die beste Koos dan met recht een man in bonus zal worden. En daarom logischerwijs dat predicaat van winnaar van de week verdient. Als een van de weinigen, vergeleken met al die losers die dagelijks in rotten van drie aan ons oog passeren. Want zo ongelijk blijft het wel verdeeld, als het al niet steeds erger wordt. Met het lot van Koos Timmermans als pijnlijk voorbeeld ervan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het lot van Koos Timmermans

 1. Rob Alberts zegt:

  Mijn bankrekening heb ik een paar jaar geleden opgezegd.
  En mijn hypotheek heb ik overgezet.

  Met deze bank wil ik geen zaken doen.

  Vriendelijke groet,

 2. Sjoerd zegt:

  En toch zou Hamers moeten opstappen…

 3. sjogkel zegt:

  Het gaat gewoon door, dit heet kapitalisme,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s