Een grijs gedraaide plaat

Zucht. Ze is (bijna) voorbij, die mooie zomer, those hazy, lazy, crazy days of summer. En de alfa-mannetjes staan weer te dringen om aandacht na zoveel energie zo lang opgespaard te hebben. Kroon, van der Weiden, van Nieuwkerk, Blok, om maar eens enkele dwarsstraten te benoemen. Maar met als primus inter pares op de eerste dag na het zomerreces de man die wel uitgevonden lijkt om aandacht te genereren. Waarbij het verder niet uitmaakt hoe. Want ga je als buitenstaander langzamerhand niet anders denken bij de zoveelste bokkensprong die Wilders meent te moeten maken om vooral die zalige zomerse rust te verstoren. Hoe haal je het anders in je hoofd om luid en duidelijk nu al en twee maanden van te voren aan te kondigen dat je een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed wilt organiseren. Zat er iemand op te wachten? Namens wie kondigt hij dit weer aan? Is er enig, mogelijk een nationaal belang mee gediend?

Of zijn er weer verkiezingen in aantocht die hem tot zo’n dwaze noodsprong dwingen nu hij wat op de achtergrond en zelfs in de vergetelheid dreigt te geraken bij de toenemende concurrentie op de rechterflank van het vaderlandse electoraat? Uiteraard moet er iets of iemand de loef worden afgestoken, met in dit geval nog eens twee vliegen die in dezelfde klap worden geslagen als de handschoen tegen de islam wordt opgenomen en de vrijheid van meningsuiting tegelijk aan de orde is. Met opnieuw tumult in het buitenland en een Nederlandse regering die weer verplichte oefeningen doet. En dat allemaal vanwege die grijsgedraaide plaat die dj Wilders steeds weer opzet bij gebrek aan een beter en ander verhaal. Waardoor de hoop gerechtvaardigd is dat zijn ketelmuziek zijn aantrekkingskracht heeft verloren en hij inderdaad binnen niet al te lange tijd, zeg binnen twee, drie maanden, de deksel van zijn eigen lawaai op zijn neus krijgt en we in Nederland weer een beetje normaler met elkaar kunnen gaan doen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een grijs gedraaide plaat

  1. Sjoerd zegt:

    Er zal wel ergens iemand een stokje voor steken verwacht ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s