De zomer van de korte broek

Uiteindelijk is er maar één echte zomer voor nodig geweest om het algehele pleit in het voordeel van de korte broek beslecht te zien. Want wie heeft er de afgelopen maanden niet in gelopen? Zonder dat het ook maar een gevoel van verkoeling gaf. Want aan die paar strookjes vlees die zo blootgesteld werden aan de buitenlucht kan dat onmogelijk gelegen hebben. Was een illusie. Is een illusie. Blijft een illusie. En toch zo’n opmerkelijk changement de decor onder en door de heren der schepping, waar eigenlijk geen aanwijsbare reden voor is te geven. Ook ik ben met de grote stroom meegegaan zonder dat ik voor mij helder en uitdrukkelijk een echt voordeel van die dracht kan formuleren. Dus doen wij kennelijk ook maar wat en hollen we klakkeloos achter elkaar aan, met de influencers uiteraard voorop. Niet dat dat enig nadeel met zich meebracht. Hoogstens dus de schijn van verkoeling, iets als placebo, en eigenlijk verder alleen maar genoeg amusement en redenen tot lachen. Want kijkend naar de uitdossingen die mannen zich aanmeten of veroorloven, is er voor hen toch een veel grotere wereld te winnen dan voor vrouwen, die in hun wijze van kleden overtuigend de maat weten te houden. Wat is er in korte broek niet de revue gepasseerd gedurende de afgelopen maanden, ook omdat het dragen ervan laagdrempelig is, want zo gemakkelijk geassocieerd wordt met de eigen jeugd, waardoor er geen durf voor nodig is om er (weer) aan te beginnen?

Vaker kritiekloos wordt er dan maar wat aan gedaan, met de wonderlijkste combinaties tot gevolg. De donkere of spierwitte sok zijn het meest gewild en een werkelijk succesnummer bij de debutanten in korte broek. Met als goede tweede de te lange of te wijde pijp die haast onvermijdelijk en niet om aan te zien is, als zo’n korte broek weer ergens vanachter uit de kledingkast wordt opgevist, omdat het altijd zonde was om hem weg te doen. Zodat deze nu toch weer van pas kwam zonder dat de vraag werd gesteld of de drager ervan niet voor gek liep, of hij zich nog wel in het publiek kon tonen zonder lachers daarmee op zijn hand te krijgen. Blijft over de categorie die de korte broek draagt, maar er niet in slaagt om de gebruikelijke dracht van de lange broek, de pantalon, te doen vergeten. Ze lopen ernaar en laten daarmee hun ongemak, hun ongenoegen zien dat ze daarin rond moeten lopen omdat hun vrouw of partner vindt dat dat hen zo goed staat. Met die treurigheid als uitkomst. Waarmee met zoveel woorden is gezegd dat die korte broek lang niet bij iedereen alles is, ook al lijkt met alle uitbundigheid van de afgelopen tijd mogelijk een andere indruk gewekt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De zomer van de korte broek

 1. L zegt:

  Ik heb mensen in korte broek EN op badslippers gezien in ons gebouw! (wel van een ander bedrijf). nee, veertiig graden of niet, ik blijf in lange broek 😀

 2. Sjoerd zegt:

  Ik vind het wel lekker in de korte broek.

 3. Dhyan zegt:

  Je moet het kunnen hebben, sommige mannenbenen (alsook wel vrouwenbenen) zijn onesthetisch. Ik hou het zootje liever bedekt en draag alleen maar lang

 4. Mack zegt:

  Op mijn werk altijd lang, maar in je vrije tijd met 35 graden ziet lang er wat zonderling uit.

 5. sjogkel zegt:

  ik ga de korte broek zeker missen. en op de fiets ga ik nog even door met die malle fietsbroek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s