Van het terras af gezien

Nog enkele zomerse observaties, voor wat ze verder waard zijn dan dat ze zijn gedaan en omschreven. Gaat – ie.

Het mag toch op zijn minst opmerkelijk genoemd worden dat er ondanks de grote hitte en het kurkdroge gehalte van onze hele leef – en recreatieve omgeving nog nauwelijks sprake is geweest van een noemenswaardige bos-, duin-, heide- of veenbrand. Zijn we opeens zo gedisciplineerd geworden?

Bij dit aanhoudend warme weer en daardoor vaker voorkomend verblijf buiten, worden sommige verhoudingen voor de zorgvuldige waarnemer steeds zichtbaarder. Want het is bijvoorbeeld zonneklaar dat de posities en plaatsen op terrassen, maar ook in restaurants, bepaald worden door vrouwen en moeders, die daarbij tegelijk ook de richting van hun gezichtsveld kiezen. Met mannen en vaders als luisteraars c.q. volgers.

Tijdens een rondgang door het Heuvelland, kom je ze altijd wel op een terras tegen, die echtparen met een hondje bij zich. Aan de koffie met vlaai, terwijl ze volharden in kijken en zwijgen, maar bij wie het ijs slechts te breken is, als ze nog zo’n echtpaar in het vizier krijgen. Waarna het honderduit praten is over de wederzijdse hondjes, zonder dat er een volgende stap naar elkaar gemaakt wordt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

Een reactie op Van het terras af gezien

  1. Sjoerd zegt:

    Met zo’n weer blijf je lekker thuis en gaat niet in de bloedhete om buiten te recreëren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s