Omzien naar de Tour 2018

Met een paar dagen vertraging, welke soms onvermijdelijk blijkt na een vakantie, volgt hier dan de verantwoording die wel moet volgen nadat ik ruim drie weken terug een prognose had gedaan van de TopTien van het eindklassement van de Tour de France. Om het geheugen nog op te frissen volgt hier een deel van de tekst die ik wijdde aan die prognose, die de volgende tien namen bevatte:

1. Froome (GB) 2. Porte (Au) 3. Dumoulin (Nld) 4. Landa (Sp) 5. A. Yates (GB) 6. Uran (Col) 7. Bardet (Fr) 8. Quintana (Col) 9. Zakarin (Rusl) 10. Kruiswijk (Nld)

En mag ik dan tegelijkertijd ook de Sloveen Primo Roglic als mijn ‘dark horse’ opvoeren omdat ik hem tot een kapitale verrassing in staat acht, met dien verstande dat hij best wel een kans heeft om een plaatsje in de top tien van het eindklassement te veroveren, ondanks dat hij nog niet die gevestigde naam heeft die de tien hiervoor genoemde kanshebbers of favorieten wel hebben.

Tot mijn niet geringe verrassing bleek ik het dit jaar stukken meer bij het rechte eind te hebben dan in het verleden gebruikelijk was. Dan kwam ik meestal weg met vier, vijf goede namen. Deze keer zijn het er zeven – overigens niet in de goede volgorde – en hadden Porte, Yates en Uran niet de juiste papieren om mee te dingen naar een hoge klassering. Primo Roglic was terecht door mij als ‘dark horse aangeduid, terwijl het niet noemen, vergeten of over het hoofd zien van Geraint Thomas die nota bene de algehele winnaar werd, toch als een misser van formaat mag worden beschouwd. Maar dat zal me volgend jaar niet meer overkomen. De Tour zelf, althans de bergetappes, heb ik op mijn Italiaanse vakantieadres kunnen volgen via RAI 3. En goed dat ik zo ook eens van het Italiaans begeleidend commentaar kennis heb kunnen nemen. Daardoor ben ik wel aan de weet gekomen dat wij niet erg veel reden hebben tot klagen over de Nederlandse en Vlaamse commentatoren. Hoewel ze veel wauwelen en zich te buiten gaan aan non-nieuws, zinkt dat echt in het niet bij de spraakwaterval die drie uur lang zonder zelfs een seconde van pauze uit de kelen van de Italiaanse verslaggevers komt. Bijna sufgekletst heb ik op een gegeven moment maar het geluid uit gezet, in het gelukkige besef dat wielennen uiteindelijk wel een sport om naar te kijken is. En op die manier heb ik van prachtige sport en een mooie Tour genoten.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Omzien naar de Tour 2018

  1. Sjoerd zegt:

    Ach, niemand zal je erop afrekenen… Toch super van die Nederlanders…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s