Een avondje Rieu

Omdat je tegenwoordig alles, of als het maar enigszins kan bijna alles, schijnt te moeten hebben gedaan, wil je nog een beetje voor vol worden aangezien of in elk geval mee kunnen praten, was het vorige week woensdag dan toch zover. Hoewel het niet op mijn bucketlist stond, moest het avondje Rieu er toch aan geloven. En uiteraard oppe Vriethof, het middelpunt van zijn universum. En omdat hij nou eenmaal een ‘jong vaan Mestreech’ is, was het meer dan logisch dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Zeker omdat het de aftrap was van een serie van dertien concerten die hij in de maand juli in zijn stad en op zijn plein zou gaan geven. Wat zou hij voor een verrassingen in petto hebben voor zijn elfduizendkoppige aanhang, was de vraag die voor de aanvang door die menigte rondging. En dat bleek toch behoorlijk tegen te vallen. Want voor de trouwe kijker naar de tv-registraties van zijn optredens waar ook ter wereld was er nauwelijks nieuws onder de zon. Dezelfde kunstjes, dezelfde solisten en de welbekende grappen, met uiteraard een knipoog naar de actualiteit van het WK Voetbal.

Laat dat maar aan André over, dat bespelen van zijn publiek en wel zover dat het uiteindelijk uit zijn hand eet. Maar uitgekauwd blijft het grotendeels wel, waardoor het des te raadselachtiger blijft dat er fans zijn die kaartjes hebben voor alle dertien optredens in Maastricht. Je moet wel een diehard – en hardcore liefhebber zijn om dat dertien dagen achter elkaar gedurende drie uur te kunnen verdragen, met ook nog eens de kanttekening dat het muzikale deel, met name voor de pauze, toch wel zijn beperkingen had, de enkele uitzondering in de vorm van de vrouwelijke solisten dan wel daargelaten. Al deze mitsen en maren werden echter ruimschoots gecompenseerd door het feest dat André Rieu van zijn optreden gedurende de tweede helft van de avond wist te maken. Als de ware ceremoniemeester annex stehgeiger kreeg hij de duizenden op de vloer en op de banken. Waarna het nog heel lang op het Vrijthof en in de rest van Maastricht feestelijk en onrustig bleef. Met als klap op de vuurpijl het bewijs van de magie van dat jong vaan Mestreech toen direct na afloop van zijn concert de hemelsluizen zich wagenwijd openden. Alsof hij waarachtig de hele avond een rechtstreeks lijntje met de weergoden had gehad.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een avondje Rieu

  1. Sjoerd zegt:

    Geen drup gezien bij ons…

  2. sjogkel zegt:

    dieu Rieu heeft de regie in Mstr. volledig in handen, welk artiest mag zich voor bijna een hele maand een heel stadsplein toe eigenen, straks een torenhoog standbeeld voor de jong op de plek van het podium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s