De klusjesman in mij

Een leven lang ben ik op zoek geweest naar de klusjesman in mij. Het is een zoektocht zonder het geringste resultaat geworden, hoogstens met de conclusie dat ik de typische tegenpool ervan ben, met twee linkerhanden. Bouwmarkten zijn dan ook voor mij een plek des onheils, oorden waar ik niks verloren heb, plaatsen die mij alleen maar intimideren. Precies zoals Nico Dijkshoorn dat ook onderging, die zich er wezensvreemd voelde en hoogstens verbaasd, vervreemd in het rond kon kijken naar alle snufjes, vindingen, bijzonderheden die daar opgetast lagen. Zoals die mengkraan die reageert op geschreeuwde bevelen en dus bij hem meteen de stoutste fantasie teweeg bracht. Zonder dat het tot een aanschaf leidde. Wel kocht hij drie andere voorwerpen die hem de tranen in de ogen bezorgden, die een geluksgevoel brachten, aan thuiskomen herinnerden.

Daar bleef hij met ongeloof naar kijken, naar onder andere een infrarood-afstandsmeter, die je met een rode straal op een muur richt, waarna je op het scherm ziet wat de afstand is. Die noteer je dan in een schriftje.Tot dan had hij de volgende metingen gedaan: plafond 2,05, balkon buren 6.34, meeuw op dak buren 7.04, rechterschoen 0.86. Ook buiten moest er nog een en ander gemeten worden, wat ook in het schrift gezet zou worden. Zodat later, als hij er niet meer is, zijn kinderen in dat schriftje kunnen kijken, waarna ze exact weten hoever alles bij hem vandaan stond. Precies zo ben ik ook meer dan eens die klusjesman in het diepst van mijn gedachten geweest zonder daar ooit zo mee naar buiten te zijn getreden. (Vrij naar de VK – column van Nico Dijkshoorn dd. 200618)

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De klusjesman in mij

  1. Sjoerd zegt:

    Ik vind het heerlijk om te klussen… ieder zijn meug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s