Twee striphelden in Singapore

Onze ouders mochten zich amuseren met Bulletje en Bonestaak, wij hadden Sjors en Sjimmie en wat later Suske en Wiske. Maar eerlijk is eerlijk, hoe amusant die duo’s ook waren, ze kunnen in de verste verte niet tippen aan de striphelden waar de generatie na ons het vandaag aan de dag mee mag doen en welke ook nog eens uit het echte leven gegrepen zijn, te weten Trump en Kim. Want de werkelijkheid overstijgt toch ver de fantasie of elk voorstellingsvermogen met twee van zulke hoofdpersonen die bovendien voorzien zijn van een entourage die ook nog eens elke verbeelding tart. Met aan de ene kant types als Pompeo en Bolton en Melania die een vrouwelijke hoofdrol mag vervullen. En aan de andere, de Koreaanse, kant een lijfwacht die iedere beschrijving ontstijgt, evenals een nieuwslezeres die ook weer van stal is gehaald om bij tijd en wijle dramatische toetsen te beroeren. Marten Toonder, schepper van heer Bommel en Tom Poes, toch niet de geringste fantast, mag ik toch zeggen, had zo’n spectacle coupé niet verzonnen gekregen. Het zou allemaal ook nog uitermate komisch zijn en om hard om te lachen, als de potsierlijkheid van dat span in kwestie tegelijk niet zo huiveringwekkend was gegeven de macht die aan beiden kleeft.

Waardoor er uiteindelijk helemaal niks te lachen viel en er meer reden was om met gekromde tenen en samengeknepen billen te kijken naar het schouwspel dat de twee, Trump en Kim, voor het oog van de wereld opvoerden. Een aanfluiting die slechts bedoeld was om hen in hun aandachtsgeilheid te gerieven. En dat effect per saldo ook sorteerde, in een breed uitgemeten podium voor het oog van de hele wereld. Zonder dat er verder ook maar iets verplaatst werd, gebeurde of er toe deed. Hoewel het tegendeel met genoeg vaagheden eigenlijk wel gesuggereerd werd. Wat die twee ook nog met verve deden en zo hun vertoning tot het bittere eind volhielden. Maar waar per slot van rekening weinig om te lachen viel, om die twee mannetjes, Trump en Kim, die zelf nog het meeste plezier aan elkaar leken te beleven, terwijl de wereld eigenlijk besmuikt toekeek en twee wereldleiders zag, die niet in de buurt van die naam kwamen, maar gewoon in hun rol en verschijning van stripheld bleven volharden. En als zodanig dus hun finest hour in Singapore beleefden, terwijl de toeschouwer genoeg reden had om zich danig bekocht te voelen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Twee striphelden in Singapore

  1. Sjoerd zegt:

    Stervend in een schone schijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s