De transfer van de Leeuw

Het stond de afgelopen week breed uitgemeten in de krant dat Paul de Leeuw na 28 jaar bij de publieke omroep te hebben gewerkt de overstap zou maken naar RTL. Maar was daarmee nou zoveel nieuws onder de zon of vormde dat een reden om dat zo royaal opgemaakt wereldkundig te maken? Het lag toch in de lijn der verwachtingen dat dat eens een keer moest gebeuren nu de Leeuw zo langzamerhand na zoveel glorieuze jaren aan het afzakken is naar een B – artiest waarvoor nog alleen maar plaats is op een zender die meetelt door het hergebruik van uitgekauwde formules, waarin versleten artiesten zoals de Leeuw nog een paar jaar mee mogen doen tot eigen eer en glorie en die van de adverteerders. Want ook hij moet een redelijk pensioen hebben en de hypotheek op zijn kostbare stulp in Blaricum tot het einde van zijn tijd kunnen betalen. Waarvoor RTL dus de gezochte gelegenheid biedt en zo de publieke omroep plus de belastingbetaler van een fors probleem afhelpt omdat de beloning van de Leeuw zich al lang niet meer verhield tot zijn artistieke prestaties, laat staan dat het gerechtvaardigd was dat hij daarmee boven het maaiveld uitstak. Waarmee zijn transfer alleen maar winnaars kent.

Hijzelf in de eerste plaats omdat zijn beloning op dezelfde voet verder kan zonder dat hij zich daar noemenswaardig extra voor hoeft in te spannen. Verder RTL dat zich spekkoper waant met het aantrekken van dit vermeend kijkcijferkanon waarvan het de vraag blijft of hij nog lang waar naar zijn geld kan leveren. En dan de publieke omroep en daarmee de politiek die zich ontdaan weet van weer zo’n ‘pain in the ass’, waarover altijd gediscussieerd kan worden omdat het uiteindelijk belastinggeld is dat in zo’n excessieve beloning gestoken wordt. Waarmee de belastingbetaler uiteindelijk de grootste winnaar is, verlost als hij wordt van opnieuw zo’n figuur die ondermaats presteert in verhouding tot datgene dat hij in dit geval aan amusement en ontspanning levert. Al met al dus een heilzaam traject waar die de Leeuw in terechtkwam, dat tot de conclusie en verzuchting voert dat er heel wat meer kandidaten zijn die ook dezelfde weg op zouden mogen gaan, in de richting van de pensioenfabriek die RTL heet en waar niets meer geleverd en gepresteerd hoeft te worden. Vraag dat maar aan het lichtend voorbeeld Jack Spijkerman die daarvan al weer een paar jaar geleden een staaltje ten beste gaf……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De transfer van de Leeuw

  1. Sjoerd zegt:

    Het gaat uiteindelijk alleen maar om geld…

  2. sjogkel zegt:

    Het gaat uiteindelijk alleen om aandacht…. bij Paul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s