Dijkhoff, de theatermaker

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Stef Blok hier aan de beurt zou komen, de man die het serieuze, haast Calvinistische gezicht van de VVD lijkt te belichamen. Maar de pas werd hem nadrukkelijk afgesneden door een partijgenoot die in alles, maar dan ook echt alles, zijn tegenvoeter is en dus wel uit Breda moest komen. De man die zich ooit eens tot de slimste mens van Nederland mocht kronen, hoewel die titel nou ook weer niet zoveel zegt. Omdat het de uitkomst was van een tv-spelletje waar het uitsluitend om het bezit van parate kennis gaat, dus in feite en bij wijze van spreken om de vaardigheid om zo snel als het maar kan zoveel mogelijk jaartallen te produceren. Wat niets met slimheid en intelligentie te maken heeft. Maar als de winnaar blij met dat predikaat is, en dat was Klaas Dijkhoff het in dit geval, waarom zou het hem dan misgund worden? Maar nogmaals, het zegt verder niets over inzicht en verstand van de betreffende man, die daarnaast ook niet aflaat zich carnavalist en PSV – supporter te betonen. Waarmee zijn gevoel voor de bühne eens te meer gedemonstreerd wordt. Dat beetje theater en nog meer die vermeende slimheid verklaren misschien het best zijn olifantengedrag van het afgelopen weekend tijdens het VVD – congres, waar hij dus zo nodig de show moest stelen.

In feite dus slechts omwille van hemzelf. Hoe krijg je het anders verzonnen om een verlaging van het bijstandsniveau te bepleiten? Dan heb je het principe van bijstand echt niet begrepen, zeker als daar nog aan toegevoegd wordt dat wie daar aanspraak op maakt eventuele extra’s zelf dan kan terugverdienen. Wie anders wordt met zulke proefballonnetjes gediend dan de spreker zelf en zijn eigen belang, als hij zo bij zijn bereidwillig gehoor in de smaak probeert te vallen? Wat des te meer in het oog sprong, die pluimstrijkerij die nergens toe dient, toen diezelfde Dijkhoff het ook nog bestond om Syrische vluchtelingen hier wel een jaar of drie, vier rust te gunnen, om ze dan rechtsomkeert naar hun eigen land terug te sturen. Zonder verder de vraag af te wachten of er dan daar voor hen nog zoiets als huis en haard aanwezig zou zijn. Welnee, de nuance telt niet. Scoren gaat slechts aan. Wat dus aan Klaas gerust overgelaten kan worden, bewezen als hij heeft om kort door de bocht te gaan op weg naar de titel van zogenaamd ‘slimste mens’.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dijkhoff, de theatermaker

  1. Ximaar zegt:

    Punt is dat hij binnen de VVD de rol van Halbe Zijlstra heeft overgenomen als ‘spraakmakende’ fractielieider die zich ogenschijnlijk weinig van de coalitie aantrekt. Zijlstra kwam ook met dit soort dingen en de opvolger van Dijkhoff gaat dat ook doen. Dingen zeggen die eigenlijk niet kunnen om zo PVV’ers over te halen richting VVD. Ik denk dat dat van hogerhand opgerdragen wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s