Een wake voor kippen

Er is een gerede kans dat ik de plank weer missla. Dat is dan maar zo, maar dan heb ik in elk geval gezegd wat ik op mijn lever heb. Want neem mij niet kwalijk. Diegenen die beweren dat Nederland steeds meer op een open inrichting begint te lijken, dreigen zo langzamerhand wel hun gelijk te gaan halen. Wat je niet meemaakt. Satire is ernst aan het worden in de werkelijkheid van vandaag de dag. Bittere ernst. Wat zich ogenschijnlijk als ironie voordoet, blijkt meer dan serieus bedoeld. Na de zwartepietdiscussie, het vermeende racisme dat in het cowboy – en indianenspel besloten zou zijn, kon het nog gekker met de types die een lawaaidemonstratie tijdens de Nationale Dodenherdenking wilden houden. En gedurende het afgelopen weekend is de volgende overtreffende trap in deze reeks van mallotigheden bereikt.

In Nederweert werd een wake gehouden voor de 23000 kippen die omgekomen waren bij een brand in het naburige dorp Ospel. De minuut stilte ontbrak niet, terwijl er ook gelegenheid was om bloemen te leggen bij een symbolisch wit kistje voor het gemeentehuis. Op spandoeken was de tekst “Rust zacht slachtoffers. We zullen jullie nooit vergeten” te lezen. En in een speech werd een verband gelegd met Moederdag, aangezien de omgekomen kippen hun moeder nooit gezien hadden en zelf ook nooit moeder zijn geworden. Je moet er maar op komen. Zoals je kennelijk ook getroebleerd moet zijn om je voor de opvoering van zo’n farce in te schakelen. Maar opkijken hoeven we er niet meer van. Het wachten is alleen op de volgende verzameling mafkezen. Want er is kennelijk in Nederland nog altijd plaats voor. En zo te zien ook een dringende behoefte.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Een wake voor kippen

 1. Mack zegt:

  Als je er nu ergens aan toevoegt dat je het ook erg vindt voor de kippen, maar dat je die wake een tikkeltje overdreven vindt šŸ˜‰ , dan heb je wat mij betreft helemaal gelijk.

 2. Sjoerd zegt:

  Dat het voor de beesten erg is kun je ook nog aan twijfelen, want met 23.000 kippen in een schuur lijkt me voor di beesten ook geen leven.

 3. Anoniem zegt:

  Ik ben ook niet zo van wakes, maar dat er sinds het begin van 2018 al 95.000 dieren omgekomen zijn door stalbranden door dom beleid vind ik echt belachelijk. Laat zien hoe een zogenaamd beschaafd land hier met dieren omgaat. Ben uiteraard ook tegen die massastallen.

 4. math zegt:

  Dan beginnen vanaf nu te stoppen met vlees eten.

  • Saar zegt:

   Dat zou inderdaad op vele vlakken (CO2 uitstoot en fijnstof, voedselverspilling bij huidige overbevolking, dierenwelzijn, gezondheid) enorm veel voordelen opleveren. Alleen die lekkere smaak (icm met lage prijs) legitimeert uiteindelijk voor velen dierenleed, de onzichtbaarheid ervan faciliteert dit.

 5. sjogkel zegt:

  Op zich vind ik het ook wel belachelijk, maar de sensibilisering rondom dieren is wel een opmerkelijk fenomeen, terwijl de relatie tussen mens en dier nog nooit zo verstoord is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s