Youp weer eens in de bocht

Omdat Youp deze week in zijn column weer eens ouderwets de bocht in gaat – waar ook alle aanleiding toe was – wil ik mijn lezers en bezoekers het volgende fragment daaruit niet onthouden. Want wie krijgt er hier niet van onder uit de zak?

En nou komen we bij het heerlijke hoogtepunt van afgelopen week. De memo’s die op VVD-partijstukken leken en op een zijtafel waren beland waar niemand van de huidige coalitie ze tijdens de formatie gezien had of in elk geval niet had herkend als een door collega Wiebes in opdracht van Paul Polman van Unilever in elkaar geflanst verhaaltje. En Wiebes zelf was dat opstel van 1,4 miljard totaal vergeten. Hij dacht dat het een reisverslag van Halbe was. Zijn beroemde vakantie naar Rusland.
Ik begrijp ondertussen dat de stormschade groot is binnen de coalitie, maar wat was het leuk. Ik heb al zeker tien keer het betoog van Buma terug geluisterd. Geen touw aan vast te knopen. Als ik dit weekend hoor dat Sybrand is opgenomen op de gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek in de buurt van Den Haag dan ben ik niet verbaasd. Zijn optreden was bijna nog schrijnender dan dat van zijn kompaan Alexander Pechtold, die niet verder kwam dan een tragisch gestamel en een zeldzaam droeve blik. Zelden iemand zo hartstochtelijk naar zijn inmiddels beroemde spijtflatje zien verlangen.

En dan die arme Gert-Jan Segers die absoluut niet mag liegen van zijn Schepper. Ik vrees dat hij dit weekend met de dominee langdurig in conclaaf moet om alle jokkebrokken weg te bidden. En Mark zelf? Die ziet er inmiddels uit als een Praagse ober die een paar ontevreden Nederlandse sportschooljongens in zijn zaak kreeg. Alles is gekneusd en gebroken aan deze ooit zo smetteloze misdienaar. Gips, een mitella, een spalk, krukken, een rollator, een rolstoel en een paar pakken pleisters zorgen ervoor dat onze Alzheimerpremier nog heel even strompelend over straat kan. Zijn laatste meters. Kon hij maar net als de Franse president Macron even langs die lieve Amerikaanse oom Donald. Die zou er vast een kusje op geven en heel lang zijn handje vasthouden. Zullen Donald en zijn Fransoos ook al stiekeme liefdesappjes uitwisselen? Vast en zeker. En zit onze Mark ook in die appgroep? Ik denk het wel, maar voorlopig ontkent hij alles.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog. Bookmark de permalink .

4 reacties op Youp weer eens in de bocht

  1. Sjoerd zegt:

    tsja, ze maken er ook echt een potje van.

  2. Fien. zegt:

    Gewoon de hele column lezen. Lekker op dreef.

  3. Dhyan zegt:

    Het ergerlijke is dat ze er steeds maar weer mooi mee wegkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s