Heimwee van militairen

Dit bericht staat vandaag op pagina 131 van Teletekst. Omdat Teletekst niet in al te brede kring wordt gelezen, wil ik het daarom aan de vergetelheid ontrukken. Ik plaats het hier integraal. Zonder commentaar. De inhoud spreekt genoeg voor zichzelf:

“Het Belgische leger schaft verplicht slapen op de kazerne af omdat teveel rekruten hun opleiding afbreken vanwege heimwee. In de afgelopen tien jaar haakten 3877 mensen af omdat ze thuis misten. Dat is ruim 16 procent van alle rekruten. Normaal gesproken moeten de militairen in opleiding vanaf zondagnacht tot vrijdagmiddag op de kazerne blijven. Defensie wil toestaan dat rekruten doordeweeks ’s avonds naar huis mogen. Het leger onderzoekt nog verdere versoepeling van het internaatregime. Defensie in België heeft een groot personeelstekort door vergrijzing.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa. Bookmark de permalink .

5 reacties op Heimwee van militairen

 1. Hanneke zegt:

  Het geeft te denken over de slagkracht van een dergelijk leger.
  De jongens en meisjes hebben heimwee, de kleuters. Watjes zijn het!

 2. Sjoerd zegt:

  Ik kan me dat wel voorstellen. Als het alleen maar aanwezig zijn geen toegevoegde waarde heeft is het ook onzinnig. Soldaat is een beroep zoals ieder ander.

 3. Dhyan zegt:

  En tussen de gevechten door even een napje doen thuis.

 4. sjogkel zegt:

  Het vasthouden van mensen op een kazerne is 19e eeuws, dat is nergens voor nodig. Muv opleiding, oefeningen en oorlogsvoering.

 5. Mack zegt:

  In Nederland is het niet anders. De marinierskazerne in Doorn wordt niet verhuisd naar Vlissingen vanwege het hoge aantal opzeggingen van de mariniers, die hun gezin niet uit de vertrouwde omgeving willen halen. Waar moet het heen met de wereld, al begrijp ik dit als geen ander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s