Bij het einde van Ekdom

Net als de profvoetballers zijn ze ook een zwaar overschatte beroepsgroep, waarvan de beloning in geen enkele verhouding staat tot door hen geleverde prestaties. Wie anders dan de disc-jockeys kunnen dit zijn? En dan zijn duidelijk niet de dj’s bedoeld die zalen en stadions weten te vullen met hun spetterende shows. Nee, het gaat over de babbelzieke platendraaiers die dagelijks een paar uur zendtijd mogen kapen om zichzelf in de aandacht te spelen en vooral op het eigen schild te hijsen. De Beelens, Evers en Ekdoms onder ons. Nooit om een smoes of een jij-bak verlegen, maar voor de goede smaak moet je vooral niet bij hen wezen. Laat staan dat ze verder iets te melden hebben. Maar ondertussen wel lekker vangen en vooral veel praatjes maken. Met name dus voor de vaak en voorzien van een overvloed aan open deuren en wegwezers. Zonde van al het publieke geld dat aan deze onderknuppels wordt besteed. Niets anders dan dat zijn ze omdat ze ook altijd met hun verhaaltjes denken weg te komen, terwijl ze het slechts verdienen om keihard door de mand te vallen met en in al hun niksigheid. Waarbij we ons uiteindelijk gelukkig kunnen prijzen dat dat eens dan ook gebeurt. Want beter laat dan nooit.

Zoals dan nu weer met die verdomde Ekdom gebeurt die eindelijk zijn lang gehoopte transfer naar John de Mol te pakken heeft. Om daar dan een litanie aan toe te voegen waar geen enkele hond nog brood van lust. Krokodillentranen natuurlijk genoeg bij zijn naderend afscheid van de publieke omroep waar hij twintig jaar lang zo fijn heeft gewerkt in uitsluitend topteams. Om er al pijn in je buik van te krijgen. Maar het kan nog erger. De overgang naar Talpa was een ijzeren noodzaak voor hem omdat het ondernemerschap en de creativiteit in hem daar de zo nodige vrijheid en toekomst zouden vinden. Hij kon er volledig zijn gang gaan. Alsof hij dat al die jaren bij de publieke omroep niet zou hebben gekund. Ammehoela! En nog meer ammehoela als hij het bestaat te verkondigen dat hij de uitdaging die John de Mol hem bood, niet mocht laten passeren. Wat meteen de vraag oproept wat het verschil is tussen plaatjes draaien op Radio 2 of Radio 10. Nul komma nul. Niks dus. Het schuift alleen stukken beter. Oftewel hoe onoprecht kan een mens niet wezen en hoe kan hij nog harder door de mand vallen dan dit holle vat dat terecht de naam Ekdom draagt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Bij het einde van Ekdom

 1. Sjoerd zegt:

  Ik vind dit ongefundeerde onzin. Het publieke bestel ligt gewoon op zijn gat door alle regeltjes en vastgestelde programmering. Als er ene is daardoor uiteindelijk gefrustreerd door is geraakt is het Ekdom. Het verbaast me dat hij het zolang heeft uitgehouden. Maar om hem meteen maar verdomt te noemen gaat me toch te ver.

 2. Anoniem zegt:

  Hou op. Creatief bij Talpa. Ja, met euro’s. Voor de rest zijn de plaatjes hetzelfde. Of ze op Radio 2 of op Radio 10 worden gedraaid.

 3. math zegt:

  Ik ben het met je eens Rob, ik schakel meteen door wanneer de grote brei onzin uit de speakers druipt.

 4. sjogkel zegt:

  De tijd is allang voorbij dat je met je koffertje platen je eigen radiouurtje mocht vullen. Laat de Mol vooral al die types opkopen. Ik maak mijn eigen radio.

 5. Mack zegt:

  Ik geloof dat de broertjes de boer ook eens gingen voetballen bij Qatar en het ook een uitdaging noemden. Ik vind Ekdom gaan, maar hij draaft mij teveel door met Jeroen van Inkel achtige jingles. Verveelt vrij snel. Maar die Van Someren, die vind ik nog vele malen erger. Daar wordt je pas moe van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s