Limburgse klokken

Over de excessieve salarisverhoging van de topman van ING is al zoveel gezegd dat het volgende potje verontwaardiging hier niet meer op het vuur hoeft te worden gezet. Er is al zoveel over geschreven en nog meer geroepen zonder dat het ook maar een greintje bijdraagt aan het zo gewenste terugdraaien van die genomen beslissing. Zo zijn de verhoudingen nu eenmaal weer komen te liggen, met alles opnieuw bij het oude. Wat niet wegneemt dat zo’n kwestie, zo’n rel genoeg neveneffecten en bijverschijnselen oproept, waar best wel een noot over gekraakt kan worden. Bijvoorbeeld – en het zal weer eens niet zo zijn – de berichtgeving van Dagblad de Limburger. Want die regionale krant zou zichzelf niet zijn als ze geen kans zag om het verhaal daarover van een Limburgs sausje te voorzien. Je bent van de regio of niet. Maar anderzijds is het wel zaak om daarin maat te houden.

Waarvan in dit geval geen sprake was, omdat er streekingrediënten werden toegevoegd, zeg maar opgedist, die elke relevantie misten, want niets toevoegden aan de inhoud van de berichtgeving daarover. Want waarom er op de voorpagina gekopt moet worden met “Reuring over hoger salaris Limburgse topman” is al een volslagen raadsel. Maar zo mogelijk nog vreemder en zelfs buitenissig is het begin van een uitgebreid artikel, waar in de eerste regel te lezen is dat ING – topman Ralph Hamers uit Simpelveld liefst de helft meer gaat verdienen. Waarmee half en half toch weer een toon wordt gezet alsof er een Limburgs belang in het geding zou zijn. Dus niet! Ook al denkt de regionale Limburgse krant daar anders over en meent ze haar lezers en abonnees het meest op de wenken en sentimenten te moeten bedienen door van het nieuws als het ware een streekgerecht te maken, in plaats van de feiten de feiten te laten en niet altijd de Limburgse klokken te luiden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg, Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Limburgse klokken

  1. Mack zegt:

    Het boeit me echt niet uit welke provincie iemand komt. Ik heb ook geen negatief gevoel over Limburgers. Wat me wel boeit is de onbeschaamdheid die deze persoon en de top van de ING ten toon spreidt. Hoe komt iemand er in hemelsnaam bij dat hij twee miljoen waard is? Laat staan drie, Als die idioot nu gewoon met twee miljoen -mind you- genoegen had genomen, dan was hij zwaar overbetaald, maar als had je niemand gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s