Flauwekul in de Volkskrant

Het is dat de krant van vandaag zesenvijftig pagina’s telde. Daardoor bleef er nog genoeg te lezen over als die twee bladzijden tekst waar het hier over gaat, overgeslagen werden. Maar misschien is het wel zo dat de kolossale omvang die een krant heden ten dage heeft gekregen, het in de hand werkt dat er zo gemakkelijk en zo snel en ook nog eens uitgebreid over van alles en nog wat en vaak niks wordt geschreven. Met dus als fraai voorbeeld vandaag dat uitvoerige verhaal over de transfer van Twan Huys naar RTL die samenhangt met de Werdegang van Humberto Tan en dat zo maar twee pagina’s in de Volkskrant toebedeeld kreeg. Dat kan alleen maar een gevolg zijn van het feit dat er zoveel bladzijden gevuld moeten worden. Met logischerwijs daarom nu dus die aandacht voor deze futiliteit, zo’n overgang van omroep naar omroep die in het verleden zo vaak voorkwam en meestal aanmerkelijk spectaculairder was dan dit verhaal, dat destijds net de plek van een achtregelig bericht zou hebben gekregen.

Wat natuurlijk met name kwam omdat de krant toen net twintig bladzijden telde en het adagium ‘first things first’ uitsluitend aan de orde was. Met de nadruk op nieuws en op inhoud. Kom daar dus nu niet meer om. Zoals vanochtend opnieuw bleek. Met daarbij als even opvallend aspect het gegeven dat de artikelen waar het om ging van de hand waren van drie journalisten, waarvan verondersteld mag worden dat ze een academische of een hogere beroepsopleiding hebben plus, te oordelen naar hun namen, voorzien van een serieuze relevante ervaring. Wat de vraag oproept of het aangaat om zulke gekwalificeerde professionals voor een dergelijk flutkarretje te spannen. Het zou op zijn zachtst gezegd verspilling van talent genoemd kunnen worden, als het al geen bijdrage is tot cynisme, een euvel waar de betreffende beroepsgroep toch al snel last van heeft en die met verplicht bedrijven en schrijven van zulke flauwekul er zeker niet minder op zal worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Flauwekul in de Volkskrant

 1. Margo zegt:

  Van Tan naar Twan. Het schijnt nogal opzienbarend te zijn! Gisteravond besteedde het journaal ook uitvoerig aandacht aan! Waar gáát dit over???!
  Ik weet het niet want heb die Tan nooit gezien, Twan wel, die maakt een prima programma. Maar in omroepland vinden ze zichzelf het aller belangrijkst!

 2. Sjoerd zegt:

  De gaten opvullen tussen de advertenties…

 3. sjogkel zegt:

  Vroegah was de VK saai en zuur, daar zijn ze dus op de redacties heel bang voor.

 4. Hanneke zegt:

  Er staat wel meer teveel. Ik haakte ergens in die vier pagina’s Raumatarsing af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s