Gejaagd door het weer en de wind

Met alle opwinding die een paar dagen vorst tegenwoordig teweeg brengt, kon er dus op gewacht worden. Want als alles leuk, spannend en toch op zijn minst onderhoudend moet zijn, een evenement, een feest of een wedstrijd, waarom dan van het weer niet een beetje amusement gemaakt? Ja, juist het weer, omdat dat nu eenmaal het gesprek van de dag is en daarom best een beetje opgeleukt mag worden. Waarbij nieuwszenders, weermannen en – vrouwen plus meteorologen over elkaar buitelen om in elk geval toch weer met een net even andere of verrassende invalshoek te komen. Om nog maar over alle weetjes van Buienradar, Weeronline en Weerplaza te zwijgen. Ook al zou het windstil zijn en een braaf zonnetje schijnen, kortom rimpelloos weer zijn, dan worden er toch altijd wel weer nieuwtjes, wetenswaardigheden of andere data verzonnen om elke weersomstandigheid spraakmakend te doen worden.

Vandaar dat het geen wonder was dat de achtentwintigste februari nog niet eens verstreken was of het zong alweer rond in de ether en online dat er opnieuw een weerrecord was gebroken. We hadden namelijk weer een opmerkelijk historisch nieuwsfeit meegemaakt. De laatste dag van februari was namelijk nog nooit zo koud geweest als die van 2018. Dat we dat hebben mogen beleven, was tussen de regels min of meer te lezen, dat het record uit 1904, toen het op die dag in de Bilt – 1,4 graden was, dus in onze tijd, nota bene meer dan honderd jaar later, verpulverd werd en op – 4,6 graden was gebracht. Ja, die 21e eeuw wil wat en doet wat om bij de mensen vooral de moed en de lol erin te houden. Wat dan ook betekent dat het volgende weerrecord vast al in aantocht is, met spanningsbogen die nu eenmaal heden ten dage veel korter zijn. Waardoor eigenlijk elke dag iets nieuws of opwindends wordt verwacht, gejaagd als men door al die weer – en windprofeten is.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gejaagd door het weer en de wind

  1. Mack zegt:

    Van die kouderecords kunnen mij er momenteel niet genoeg sneuvelen.

  2. Sjoerd zegt:

    Nu nog dat metertje sneeuw…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s