De botheid van Wilders

Omdat er voor hem in Nederland niet zo veel meer is te halen, hij hier uitgepoept lijkt, probeert Wilders zijn naam en reputatie elders, dus in het buitenland, op te poetsen en hoog te houden. Met het levensgrote risico van misslagen en volkomen verkeerde keuzes. Want daarvoor moet je ook bij de PVV-leider zijn, die met en bij zijn bezoek aan Rusland en de volksvertegenwoordiging zwaar buiten de pot pieste door met een hoge borst en een even grote mond op Twitter op te geven van de Russisch – Nederlandse vriendschapsspeld die aan hem werd toegekend. Wat hij per ommegaande volkomen terecht heeft geweten blijkens de vele woedende reacties vanuit Nederland op zijn vergaande botheid. Waarvan de volgende als maatgevend kan worden beschouwd, die van Thomas Schansman, wiens zoon omkwam in de MH17 op 17 juli 2014. Hij schrijft dat hij met ingehouden woede Wilders’ tweet over de met trots gedragen vriendschapsspeld heeft gelezen en verwoordt dat aldus:

Heer Wilders,

Met ingehouden woede las ik uw twitterbericht “Ik draag het hier met trots, een Russisch-Nederlandse vriendschapsspeld.”

Mijn zoon zat in het vliegtuig, de MH 17, dat op 17 juli 2014 is neergehaald door een Russische BUK-raket. Mijn zoon is met 297 andere onschuldige passagiers vermoord. En niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze gruwelijke daad geaccepteerd.

Het Openbaar Ministerie is al meer dan drie jaar bezig met het onderzoek om de schuldigen voor het gerecht te krijgen. Het is ons allen bekend waar het moordwapen vandaan is gekomen; het land waar u met zoveel trots/plezier de vlag van heeft opgespeld. Een meer dan afschuwelijke vertoning door een Nederlandse volksvertegenwoordiger. Stuitend. Een zware belediging aan het adres van vele, vele nabestaanden. In Nederland en in de rest van de wereld. Ik keur uw actie af en verwacht dat u excuses aanbiedt aan alle nabestaanden. Op Twitter. In het openbaar.

Thomas J. Schansman

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De botheid van Wilders

 1. Sjoerd zegt:

  En ik geef meneer Schansman volledig gelijk.

 2. Brinkman zegt:


  En toen hoorde je Thomas Schansman niet.

  Waarom niet?

  En Rob ga je schamen om mee te doen met het demoniseren van Wilders.

 3. Brinkman zegt:

  Werkt goed die rommel van WordPress.

 4. sjogkel zegt:

  Wilders was al niet geïnteresseerd in zijn kiezers, aan zijn mede-Nederlanders heeft hij al helemaal geen boodschap, hij prikt met dat speldje in de nabestaanden hun ziel.

 5. Mack zegt:

  Ik geloof niet dat Poetin erachter zat. Dat de raket uit Rusland kwam, oké, dat is zo. Ze zullen de wapens geleverd hebben aan de separatisten. En die hebben een vergissing begaan. Die ze proberen te verdoezelen.

 6. Dhyan zegt:

  Tja de diplomatieke weg is nou eenmaal de weg van politici, emotionele betrokkenheid ten spijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s