On top of the world

Wat is dat toch voor een club, dat World Economic Forum, dat elk jaar de belangrijkste wereldleiders, CEO’s, de topmensen van kunsten en wetenschappen, de gelegenheid geeft om buiten het zicht van iedereen en niet gehinderd door volksvertegenwoordigers of ander gewoon volk de koppen bij elkaar te steken en elkaar diep in de ogen te kijken? Dat schijnt in het poepchique Davos te moeten gebeuren. Zo’n plaats waar de doorsnee sterveling het hart niet heeft om er te verschijnen. Lekker onder elkaar en vooral elitair. Maar wat precies de bedoeling van die bijeenkomst is, blijft volkomen ongewis. Ook omdat er verder geen haan uit de pers daar naar kraait. Dus is het helemaal gissen wat dat gepalaver oplevert, welk effect het ooit heeft gehad. Ze deden een plas en alles bleef zoals het was.

Zo ongeveer moet de uitkomst jaarlijks wezen. Waardoor het daar naar het lijkt meer een kwestie is van zien en gezien worden, dus vooral bijdraagt om aan persoonlijk prestige te winnen. Des te curieuzer wordt het dan wel dat het waarachtig ook nog eens niet de eerste de besten zijn die in dat Davos acte de présence menen te moeten geven. Premiers, gereputeerde wetenschappers, captains of industry, ze zijn stuk voor stuk van de partij om een steentje bij te dragen. Maar welk steentje en waaraan? Gewoon aan dit toneelstuk, die poppenkast, waar je blijkbaar bij moet zijn geweest om je assertiviteit te bekronen en je zelfbeeld te vervolmaken. Wat anders dan als de rest alleen maar loos geouwehoer is, want geen ene fluit er toe doet noch iets zinnigs oplevert, daar on top of the world?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s