Door het hart van China

Voortdurend word ik om de oren geslagen met de volgende fantastische serie die op Netflix te zien zou zijn. Steeds is dat ‘nog nooit vertoond’ te horen. Maar gelukkig verkeer ik nu in de omstandigheid dat ik daar iets soortgelijks tegenover kan zetten, namelijk een serie die de moeite van het kijken meer dan waard is, waar je eigenlijk voor thuis zou moeten blijven. Zeven weken lang is er namelijk op zondagavond op Nederland 2 tussen kwart over acht en negen uur een aflevering te zien van de serie die vertelt van de reis die de fotograaf en arts Ruben Terlou door het hart van China maakte. De eerste twee afleveringen boden een heel andere kijk op het dagelijkse Chinese leven en op de doorsnee Chinees dan gewoonlijk in beeld wordt gebracht. Wat ontegenzeglijk de verdienste van Ruben Terlou is, door zijn wijze van waarnemen, maar ook door de manier waarop hij de gewone Chinezen benadert. Daarbij wordt hij natuurlijk bij uitstek geholpen doordat hij het mandarijn – Chinees beheerst. Dan worden drempels vanzelf lager en al helemaal als je zoals hij met je Westerse lengte boven het gros van de Chinezen uitsteekt. Met het verrassend resultaat dat tot nu toe in deze serie te zien was en dat een grote belofte voor de komende vijf zondagen inhoudt. Niet te missen dus, dat ‘Door het hart van China’ van wederom de VPRO.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Door het hart van China

  1. Sjoerd zegt:

    Dat is zo’n slechte omroep nog niet..

  2. sjogkel zegt:

    Ja idd. Het is een goed samenspel van research, contact kunnen leggen zonder tolk waardoor een zekere intimiteit kan ontstaan, het is daardoor informatief maar ook prettig om naar te kijken ook vanwege filmische montage en muziekkeuze.
    bijvoorbeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s