Het was weer weer vandaag….

Het was weer weer vandaag. Met treinen die niet meer reden en een doorlopend journaal op NPO 1. Dus was er echt wat aan de hand, ben je allicht geneigd te denken. Hoewel de klassieke muziek nog ontbrak, zoals dat in vroeger tijden gebeurde als er serieus wat loos was. Een ramp of iets van dien aard. Dan ging Hilversum plat en werd de klassieke platenkoffer geopend om afgewisseld te worden door wat hijgende verslaggevers vanuit het land. Gehijgd is er overigens genoeg vandaag en geschakeld des te meer. Van de ene plek waar een vuilcontainer was omgewaaid naar de volgende plek waar een dikke tak op de weg terecht was gekomen. Kortom, het land was van slag, compleet van streek. Van een windkracht negen tot tien en windstoten van wel 120 kilometer per uur, die trouwens al voorspeld waren en daarmee de voorbode of zelfs voorwaarde werden voor het ontstaan en groeien van alle opwinding. Met voorop de ANWB, de LTO, de NPO, Schiphol, de KLM, het openbaar vervoer en om niet te vergeten de NS, die organisatie die als geen andere tot leven komt bij een afgifte van een code geel, rood of oranje. Om vervolgens als eerste het bijltje bij neer te gooien. Of is dat niet schering en inslag aan het worden?

Zoals dan ook de woordvoerders, schouwplannen, plannen A en B opduiken zonder dat de klant, de reiziger er ook maar iets mee op schiet. Want het rollend materieel staat stil omdat het waait. Dat is de stand van het land. Bij de minste scheet uit de Bilt of gelaten door Buienradar is dat geheel van de leg, op een totaal onbegrijpelijke wijze. Want volgens mij heeft het altijd gewaaid en gestormd, ook in de vijftiger, zestiger, zeventiger en tachtiger jaren, en ook met windkracht negen, tien en elf, maar zonder de codes geel, rood en oranje. Maar iedereen bleef aan de gang, zo goed en zo kwaad als dat ging, zonder veel omhaal van woorden, en zonder liveblogs en foto’s en videos, omdat men genoeg had aan zichzelf in dat soort omstandigheden. En precies zo bleven de treinen en bussen rijden en vlogen de vliegtuigen als altijd, terwijl de stand der techniek en het materieel absoluut minder robuust was dan heden ten dage. Wat de hysterie van vandaag alleen maar onbegrijpelijker en misschien wel ridiculer maakt. Want dit soort heisa vanwege een westerstorm kan toch onmogelijk beschouwd worden als een teken van vooruitgang. Hoogstens als zo’n typisch teken van deze tijd, waarin de bovenleidingen op het spoor net zo kwetsbaar blijken als het menselijk gemoed.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Het was weer weer vandaag….

  1. Mack zegt:

    Het was een zeer zware storm, en naar mijn mening eindelijk terecht een code rood afgegeven.

  2. Sjoerd zegt:

    Vroeger stond iedereen zijn mannetje…

  3. Dhyan zegt:

    Wij moeten in de natuur onze meerdere herkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s