Maywood

Fryslân boppe! En dan moet er nu eens niet meteen gedacht worden aan Foppe de Haan, Doutzen Kroes, Rients Gratama of Rintje Ritsma, maar is het de noemer waaronder ook de zusjes Alie en Doetie de Vries uit Uitwellingerga begrepen kunnen worden. Alie en Doetie de Vries? Wie mogen dat dan wel wezen, zal de eerste reactie zijn. Welnu, dat waren twee Friezinnen die in de tachtiger jarende hitparades in veel landen wisten te bestormen, internationaal en nationaal grote successen boekten met hun zelf geschreven, vaker nogal gezwollen liedjes. Uiteindelijk slaagden zij er echter niet in om dat succes over de kortstondigheid van een paar jaar heen te tillen. Omdat ze hun onmiskenbare muzikaliteit wisten te overtreffen met wederzijdse rivaliteit en daardoor ten onder gingen in doorlopend geruzie, waarin en waarmee zo nog meer uitblonken. Jammer, maar echt waar. Het gaat natuurlijk over dat onvergetelijke duo Maywood, dat hier nog eens excelleert met het pathetische ‘Give me back my love’:

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Maywood

  1. Sjoerd zegt:

    Ze zongen wel aardig, maar echte toppers vond ik het niet.

  2. Harm J. zegt:

    Laat ik ‘Give me back my love’ nu het leukste en sterkste nummer van de zussen vinden. Altijd weer genieten. Met veel dank aan schrijfster Alie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s