Klotsogen….

Alsof ze water zagen branden. Dat verried de blik in hun ogen. Voeg daar de opengevallen mond bij en de wereldvreemdheid, het verblijf in de eigen bubble was in optima forma verbeeld. Zo stond een aantal mensen erop in het Achtuurjournaal van gisterenavond, toen ze bij aankomst op een busstation werden geïnterviewd over het waarom van hun komst en hun gevoel bij de aanblik van de totale stilte en leegte aldaar. Aanleiding was de staking in het streekvervoer, waardoor er geen bus op de weg was of op het betreffende busstation om reizigers mee te nemen. Een staking die al dagen van tevoren was aangekondigd en eigenlijk ook voortdurend nieuws was geweest. Waardoor het in feite ook niemand kon zijn ontgaan, kan er allicht gedacht worden. Want wie heeft er geen smartphone en dus de mogelijkheid om van alles en nog wat op de hoogte blijven?

Nog afgezien van het feit dat er links en rechts best nog wel wat kranten in brievenbussen zullen vallen en in genoeg gezinnen tv’s aan zullen staan. Zodat het dan op zijn minst opmerkelijk te noemen is dat er kennelijk nog altijd mensen zijn die er niet van op de hoogte zijn wat er zich zo rond hen afspeelt, zoals in dit geval die staking. Zouden die dan echt in nergens – of niemandsland leven, ben je geneigd te denken. Met daarbij nog de gunst van de twijfel voor diegenen die het Nederlands niet spreken of verstaan, omdat ze pas hun plek in ons land gevonden hebben. Past daar nog de hand over het hart, dan blijft er toch die categorie over voor wie de eigen wereld blijkbaar slechts telt en die voor de rest op hoop van zegen onderweg is zonder te weten waar of wanneer men ergens aankomt. En daarmee gedrag van de kip zonder kop vertoont, hoewel in beeld genomen en gekomen er nog wel klotsogen te zien waren op een lijf dat van elke werkelijkheid was los gezongen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen.... Bookmark de permalink .

2 reacties op Klotsogen….

  1. Sjoerd zegt:

    Die mensen waren tot vandaag gelukkig, nu wat minder

  2. Dhyan zegt:

    Er zijn nou eenmaal mensen die zich totaal buiten de wereld plaatsen omdat ze zich daarin niet kunnen vinden en dus ook niet op de hoogte willen zijn wat zich daar afspeelt. En ja die missen dan zo’n aankondiging. Is daar iets mis mee? Nee dat zouden meer mensen moeten doen want je handen reiken niet verder dan de onmiddellijke nabijheid, je kunt niet de hele wereld redden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s