Voetbal Inside buitenspel

Het is waarschijnlijk een gebaar als dank voor bewezen diensten, dat de RTL – directie de vuilbekkerij, het racisme en de discriminerende taal van Voetbal Inside – spreekbuizen van der Gijp en Derksen rangschikte onder de noemer van vrijheid van meningsuiting. Het RTL 7 – programma loopt toch al op zijn laatste benen, dus zou het bijna een loze daad zijn geweest als het voor haar laatste uitzending voor de winterstop nog van de buis zou zijn gehaald. Waarmee iedereen weer goede vrienden met elkaar was en de klachten plus rancune mooi buiten de deur werden gehouden. Maar wat niettemin een aantal conclusies onverlet laat. Allereerst dat er met het naderend einde van dit programma dat uitblonk in kroeg – en kantinepraat en daar zelfs meer en meer mee koketteerde, totaal niets verloren gaat. Zodat men oprecht blij en opgelucht kan zijn dat een no-know als van der Gijp echt uit het zicht verdwijnt, omdat hij zichzelf en zijn eigen formule compleet heeft overleefd. Want er komt geen verstandig woord meer uit de man die ooit ingehuurd was om frank en vrij iets over de binnenkant van het voetbal, over de kleedkamer en wat daar zoal bij komt kijken, te laten horen. Hoezeer hij daarin ontspoord is en hij zichzelf is kwijt geraakt, was het laatste jaar tot op het tenenkrommende af van uitzending tot uitzending te zien. Omdat alles alleen nog voor de fun was, gewoon om te lachen, zonder dat er verder een mening door hem te berde werd gebracht.

Met het vorderen der jaren heeft de ranzigheid zich van hem meester gemaakt, waardoor hij er op zijn zesenvijftigste de verpersoonlijking en belichaming van is geworden. Met als sublimatie ervan de voortdurende lach om zijn eigen quotes, kreten en uitspraken die uitsluitend over de rand gaan en eigenlijk als enige functie hebben dat ze zijn tafelgenoot Derksen stimuleren om nog een paar stappen verder in hufterigheid te gaan. Zonder enige terughoudendheid, eerder met de branie en het beroep op de onafhankelijkheid van geest die hij zou bezitten en die hij dan te gelde maakt met racistische en discriminatoire uitspraken, waarin ieder die anders dan hij, dus afwijkend is, het schromelijk moet ontgelden. De kleurling, de homo, de Chinees, de bobo, de transsexueel hebben dus zwaar pech gehad als ze hem voor de voeten komen. Hij gaat er op los en geeft ze er van langs onder het argument dat we in een vrij land leven, waar dit dus gewoon moet kunnen. Om daar die laffe wegwezer aan vast te knopen dat het allemaal humor is. Zo flink is Derksen wel. Reden genoeg om er maar wat blij om te zijn dat deze troep spoedig zal zijn opgeruimd. Wat niet hun verdienste is of die van RTL. Dit spul heeft zichzelf overleefd en mag weg, heel ver weg om nooit meer ergens nog te verschijnen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Voetbal Inside buitenspel

  1. Mack zegt:

    Het is een flutprogramma, maar moet er soms wel eens om lachen. Een beetje Geer en Goor.

  2. Sjoerd zegt:

    Ik kijk er nooit naar… Hoef me daar dus ook niet druk om te maken.

  3. Dhyan zegt:

    Van der Gijp en Derksen? Nooit van gehoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s