Kapok

Als hier muziek gepresenteerd wordt, moet het in elk geval aan de voorwaarde voldoen dat het verrast. Dat betekent dus tegelijk dat het niet bij iedereen in de smaak hoeft te vallen. Hier dus geen Music for the millions, maar wel in de loop der tijd ‘voor elck wat wils’. Dat betekent bijvoorbeeld voor vandaag dat de jazzliefhebber gerust wat mag gaan schuifelen dan wel naar het puntje van de stoel mag verzitten. Want de muzikanten die deze keer hier het podium gegund wordt, vormen een nogal ongewoon trio. Niet alleen door hun muzikale aanpak, maar ook door de combinatie van hun instrumenten, de Franse hoorn, gitaar en drums. Daardoor onderscheiden zij zich in eerste instantie en lijkt hun muziek nogal hoogdrempelig, maar hebben ze niettemin de afgelopen jaren toch de nodige successen weten te boeken. Zodat de leden van dit Nederlandse trio ‘Kapok’ zich gesterkt weten in hun eigenzinnigheid die ook tot uiting komt in dit “Haphop”.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kapok

  1. Sjoerd zegt:

    Ik zou het meer neerzetten als experimentele Jazz, waarin de hoorn de boventoon voert en de andere instrumenten daaraan ondergeschikt zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s