Schultz en het gelijk van Baudet

Een tijdje terug betoogde ik hier al dat ik helemaal niets heb met Thierry Baudet. Aan ijdeltuiten en piassen bestaat wat mij betreft geen enkele behoefte in onze volksvertegenwoordiging. Laat staan aan een combinatie ervan, waarvan hij de belichaming bij uitstek is. Want met alle clownerie en aanstellerij kan een boodschap of gedachte onmogelijk nog serieus overkomen of voor belangrijk gehouden worden. In die gedachte werd ik door het gedrag van Baudet het afgelopen half jaar alleen maar gestijfd en gesterkt. Tot een paar dagen geleden, toen namelijk bekend werd dat de huidig demissionair minister van Verkeer en Waterstaat, Melanie Schultz van Haegen, een belangrijke kandidaat was om president – directeur van Schiphol te worden. En dat nadat zij zeker acht jaar politiek verantwoordelijk is geweest voor die portefeuille waarin het reilen en zeilen en alle beleid rond onze nationale luchthaven een dominante plaats innam. Met die kennis en ervaring en vooral inside – information is zo’n voorgenomen benoeming plus kandidatuur natuurlijk een wassen neus en een gelopen koers.

Maar wat veel erger lijkt, het is tegelijk de bevestiging van de bewering van de pias die Baudet is, als hij te pas en te onpas orakelt over het politieke kartel dat in Den Haag heerst en waarin de VVD aan de touwtjes trekt en de sleutelposities inneemt. Met nu dus de misselijk makende move van Schultz van Haegen naar Schiphol in het vooruitzicht en als bewijs ervan. Wat ook nog eens en plein public en zonder met de ogen te knipperen gebeurt, terwijl de vraag of Schultz van Haegen eigenlijk wel geschikt is voor die job, achterwege blijft, niet eens relevant wordt geacht. Omdat men in Den Haag hardleers is en arrogant en lak heeft aan normbesef. Waardoor de geschiedenis zich kan herhalen na het echec met haar voorgangster Eurlings bij de KLM. Het is om er zwaar en bang te moede van te worden. En nog wel het meest omdat die verfoeide Baudet eens een keer het gelijk echt aan zijn zijde heeft. En daar word je nog het minst vrolijk van.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Schultz en het gelijk van Baudet

  1. Sjoerd zegt:

    Volgens mij is het nooit anders geweest… Eerst in de politiek, en dan een mooie baan bij …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s