Heldin tot de tweede macht

Na een fraaie bronzen medaille op de honderd meter tijdens het Wereldkampioenschap atletiek in Londen, volgde ook nog de titel van beste tweehonderdmeter-loopster ter wereld. Daardoor is het meer dan terecht dat Dafne Schippers een heldin tot de tweede macht wordt genoemd. Wat niet eens de eerste keer is. Nee, diezelfde kwalificatie, die eretitel werd haar al een keer eerder toegekend, namelijk nadat ze twee jaar terug bij dezelfde titelstrijd, maar dan in Bejing, ook al de tweehonderd meter won en zilver op de honderd meter oogstte. Alles bij elkaar opgeteld rest er logischerwijs niets anders dan de erkenning dat Dafne Schippers zich met ingang van het afgelopen weekend de status van monument van de Nederlandse sport mag aanmeten.

Want door die opeenvolging van topprestaties in de moeder van alle sporten heeft ze een terechte plaats gekregen in de Nederlandse sportgeschiedenis en kan ze zonder aarzeling vergeleken worden met grootheden als Johan Cruyff, Fanny Blankers – Koen en Anton Geesink. Kom er maar eens om om een wereldtitel in de atletiek te prolongeren, dus in een sport waarin wereldwijd de concurrentie zo moordend is. Dat is aan weinig topatleten gegeven. Waarmee het unieke karakter van de prestatie van Dafne Schippers eens te meer is onderstreept alsook haar kwalificatie als heldin in het kwadraat. Wat op 11 augustus 2017 een feit werd, een datum die voortaan met het tweede gouden randje van Dafne Schippers mag worden afgezet en haar opnieuw een plaats heeft gebracht in mijn portret van de dag.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Heldin tot de tweede macht

  1. Sjoerd zegt:

    Heldin vind ik wat overdreven, pure klasse dan weer wel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s