Eickhoff, de kraaiende haan

Een storm in een glas water en gezondheidsrisico’s ter grootte van 0,000001%. Daarmee is de hele finoprilcrisis nog het beste gekarakteriseerd. Maar wat was het een uitkomst voor de media, met het NOS – journaal voorop, die in de komkommertijd die bij juli en augustus hoort, langzamerhand in slaap dreigden te vallen. En wat een kans voor Gerrie Eickhoff om zijn gedroomde positie van sterverslaggever weer op te pikken en breeduit in te nemen. Met het stoom uit de oren mocht hij weer eens aan een front schitteren. Nu in Barneveld en Lunteren en op de Veluwe, bij de pluimveeboeren. Altijd present op locaties waar er stront aan de knikker is en hij zich dus senang voelt en daarmee op zijn best is. Zonder oog voor proporties. Omdat nieuws nieuws is en verteld hoort te worden, in een duidelijk formaat, op heldere toon, liefst nog geaccentueerd om de urgentie alleen maar juist over het voetlicht te krijgen. Met hier en daar nog een schep er bovenop. Laat dat maar aan Gerrie over als hij echt in goede doen is zoals ook deze keer weer, waar hij het nieuws echt mocht en kon maken en breken.

Omdat het land, de thuisblijvers naar iets groots snakten, naar stevige verhalen verlangden. Oftewel, als het dan niet anders kon, naar die mug waarvan een olifant werd gemaakt. Wat wonderwel is gelukt, met eieren die zelfs uit de schappen van de supermarkten verdwenen en de EU in Brussel die er ook van op de kop stond. Waarmee Eickhoff en het NOS Journaal hun punt waarschijnlijk dachten te hebben gemaakt. Blijft niettemin staan dat beeld en geluid van die kakelende kip zonder kop die het alleen over vervuilde eieren had, maar verder niks te melden of te vragen had aan al die jammerende pluimveehouders, voor wie twintig – tot dertigduizend kippen in een stal blijkbaar business as usual zijn. Terwijl daar het ware leed te zien was. Want dat bestaan van al die kippen heet toch geen leven als ze er slechts zijn om eieren te geven? Daar kraaide de haan die Eickhoff was, in de verste verte niet naar. Hij had immers geheel naar zijn zin gescoord, ook al had het in feite niks om het lijf.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Eickhoff, de kraaiende haan

 1. Sjoerd zegt:

  Er wordt ons gewoon iets wijsgemaakt, wie kan hierover oordelen. Wij in ieder geval niet, ik gok dat 99,9% van de bevolking nog nooit van Finopril gehoord had…

 2. math zegt:

  Dan is de gespierde taal van Trump en Kim Jong-Un (Kim is de achternaam die vooraan genoemd wordt, en Jong-Un hing om de nek van de ooievaar in de voortuin, toen hij geboren werd en is dus zijn voornaam die ze achter schrijven) nog eens een onwelkome afwisseling.

 3. math zegt:

  Wij kregen vroeger als kind vaak Sinaspril en daar hoorde je toen niemand over, en nu zou dat weer verkeerd zijn?

 4. Dhyan zegt:

  Eickhoff heeft een irritante neusklank in zijn stem en had helemaal geen presentator mogen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s