De Amsterdamse Limburgers

Van 16 juli tot en met 8 oktober wordt in het Museum Land van Valkenburg in Valkenburg aan de Geul een tentoonstelling gehouden van werken uit de kunstcollectie van Leon Mommers, connaisseur en verzamelaar die in 2015 is overleden. Deze expositie, die als een hommage aan hem kan worden beschouwd, laat vooral tekeningen, etsen, gouaches en schilderijen zien van de Amsterdamse Limburgers, Ger Lataster, Jef Diederen, Pierre van Soest, Pieter Defesche en Lei Molin. Kunstenaars die stuk voor stuk in de vijftiger jaren vanwege het door hen als verstikkend ervaren artistieke klimaat Limburg verlieten om zich in Amsterdam te vestigen.

Welnu, waar deze ‘vlucht’ toe heeft geleid laat deze tentoonstelling breeduit zien. Met als absolute hoogtepunten vijf grote doeken van Ger Lataster en werk van Lei Molin, waaronder twee prachtige keramische schalen, dat met name diens veelzijdigheid laat zien. In combinatie met wat van de andere Limburgse Amsterdammers wordt getoond plus de zorgvuldig bijeengebrachte documentatie, die het tijdsbeeld verdiept, heeft dit geresulteerd in een expositie die de kunstliefhebber niet gemist mag hebben.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De Amsterdamse Limburgers

  1. Sjoerd zegt:

    Ik zal er eens aan denken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s