Dijkstra door de ondergrens

Nu er twintig etappes op zitten en de Toureditie 2017 op zijn eind loopt, is het weer tijd om de meetlat langs de kwaliteit van de verslaggeving ervan op de Nederlandse televisie te leggen. Waarbij met name het live gegeven commentaar alle aandacht verdient. Ten slotte is de Nederlandse televisiekijker er bij elkaar zo’n dikke zeventig uur mee opgezadeld. Dus mogen er gerust wat kwaliteitseisen gesteld worden. Vandaar de herhaalde en volgende poging – om maar meteen met de deur in huis te vallen – om die eeuwige en niet weg te branden Herbert Dijkstra nu eens voor goed te lozen. Want waaraan heeft de Nederlandse kijker het verdiend om met diens praatjes opgescheept te worden? Wat zijn de papieren en de kwalificaties van die man dat hij nog altijd achter een NOS – microfoon wordt geduld? Het is weliswaar een herhaling van zetten, constateringen en conclusies, maar het blijft hemeltergend wat Dijkstra voor de zoveelste keer aan onkunde ten beste mocht geven voor wielerminnend Nederland. Maakte hij het voorheen al bont, bij hem lijken de jaren nu al te gaan tellen gezien de frequentie waarmee hij tijdens zijn Tourreportages door de ondergrens zakte. Zijn commentaar, zijn live verslag, leek nergens meer naar, in die zin dat het nauwelijks nog een poging was om de getoonde beelden van relevant commentaar te voorzien, met ter zake doende feiten te ondersteunen. Niets van dat al was het geval noch stond zijn hoofd naar het geven van informatie over de prestaties, de stand van van zaken in de koers, waar het ging om de deelnemende Nederlandse renners.

Waarschijnlijk was het aantal te groot voor Dijkstra om dat nog te kunnen behappen. Met als gevolg dat hij zich maar beperkte tot het reilen en zeilen van Bauke Mollema, zeker als hij weer eens in een kopgroep zat. Dan bleef hij maar aan de gang en keurde andere Nederlanders in de kopgroep nog geen woord waardig. Het was Mollema voor en Mollema na voor Dijkstra, ook als hij toevallig niet eens in beeld was. Dan was nog altijd de discussie aan de orde of hij een Groninger of een Fries was, met daaraan toegevoegd en zo breed mogelijk uitgespit alle varianten die in dat verband denkbaar waren. Tot vervelens toe, maar tot hoorbaar genoegen van die Dijkstra, die eigenlijk alleen maar de bocht uitvloog, met als ellendigste dieptepunt zijn commentaar bij de tijdrit van Mollema, die natuurlijk van seconde tot seconde op de voet werd gevolgd zonder dat er over een andere Nederlandse renner werd gesproken. En zo kletste en wauwelde dat maar door, maar werd het ultieme moment van zijn finish compleet vergeten en bleef zijn eindtijd door Dijkstra onvermeld. Zodat de kijker het verder maar zelf op Teletekst moest uitzoeken. Waarmee het onbenul en de onkunde werden gekroond in de persoon van Herbert Dijkstra, die zijn loopbaan maar beter kan voortzetten als reisleider. Want als het om voorlezen van informatie over kastelen gaat, is hij nog door niemand overtroffen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dijkstra door de ondergrens

  1. Ximaar zegt:

    Het schaatsen kan ie ook vakkundig de vernieling in zeuren. Maar met Maarten du KRO heb ik net zo min iets. Overigens vond ik Mart Smeets (die volgens mij Herbert D naar binnen heeft gesluisd) ook niet alles. Mogelijk willen andere medewerkers zichzelf niet dagelijks in een klein hokje aan de finish opsluiten.

  2. Sjoerd zegt:

    We hebben de Belg nog….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s