Mijn Tourprognose 2017

Het is de eerste zaterdag in juli en dus gewoontegetrouw de dag dat de Tour de France van start gaat en hier dus zoals te doen gebruikelijk de prognose gegeven wordt van het eindklassement dat over drie weken, op zondag 22 juli, in Parijs zal worden opgemaakt. Met vooraf enkele kanttekeningen. Zoals bijvoorbeeld al de opmerking die haaks staat op de trend die een groeiende betekenis van het Nederlandse wielrennen in internationaal verband laat zien, namelijk dat nauwelijks opvallende prestaties van een van de zeventien Nederlanders die op de deelnemerslijst van deze Tour staan, verwacht moeten worden. Hoogstens een etappezege. Maar zeker geen plaats in de top tien. Wat vooral te wijten is aan het feit dat de gegadigden daarvoor die ambities niet hebben of mogen waar maken. Robert Gesink bijvoorbeeld heeft al kenbaar gemaakt dat hij geen interesse heeft in een hoge klassering in Parijs, maar liever een etappeoverwinning behaalt. Bauke Mollema, op zich gekwalificeerd om in de top tien te rijden, zal geheel in dienst rijden van Contador en hem moeten helpen om zo dicht mogelijk bij een Tour – overwinning te komen. Dus als de voeten maar op de grond blijven staan, zou het zowaar met de Nederlanders toch nog kunnen meevallen.

Wat de voorspelling van de einduitslag zelf betreft, ziet het er allemaal niet echt opzienbarend uit. In die zin dat het eigenlijk tien vertrouwde namen zijn, die naar mijn idee om de definitieve palmares zullen gaan strijden. Met het bepalen van de volgorde is duidelijk rekening gehouden met de sterkte van de ploeg die elke coureur om zich heen verzameld weet, terwijl evenzeer meebegrepen is de mate, aard en zwaarte van ieders voorseizoen. Omdat het bijvoorbeeld haast onomstotelijk vast staat dat een deelname aan de Giro d’Italia absoluut repercussies heeft op het prestatievermogen van een renner die ook de Tour de France rijdt. Welnu, dat alles in aanmerking genomen, voorzie ik het volgend eindklassement van deze Ronde van Frankrijk:

1. Froome (GB) 2. Aru (It) 3. Porte (Au) 4. Bardet (Fr) 5. Valverde (Sp) 6. Contador (Sp) 7. Chaves (Col) 8. Quintana (Col) 9. Fuglsang (Den) 10. Pinot (Fr)

Voor wat het allemaal waard is. Dat zal op 22 juli in Parijs blijken. Met vervolgens de afrekening daaropvolgend op maandag 23 juli hier op dit weblog. Zonder verdere illusies omdat de praktijk van de afgelopen bijna vijftien jaar heeft uitgewezen dat het meestal bij vier of vijf goed blijft. En er is geen enkele reden te noemen waarom het dit jaar 2017 opeens zo veel anders zou zijn.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Mijn Tourprognose 2017

  1. Mack zegt:

    Dat belooft een hele saaie Tour te worden.

  2. Sjoerd zegt:

    Volgens mij krijgen we een paar verassingen deze tour.

  3. Mack zegt:

    Gaat redelijk goed met je voorspelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s