Het gelijk van Klaver

Laat niemand beweren dat Wilders geen school heeft gemaakt. Hij mag dan door nagenoeg heel politiek Den Haag gemeden worden als de pest, het neemt niet weg dat zijn gedachtengoed inmiddels breeduit ingang heeft gevonden bij toonaangevende partijen als de VVD en het CDA. Het hele formatiecircus en nog meer het vastlopen ervan heeft dat overduidelijk bewezen toen de wegen van Jesse Klaver aan de ene kant en die van Rutte, Buma en Pechtold aan de andere kant zich scheidden. Met als aanleiding het migratiedossier dat op veel punten de geest van Wilders ademde, want alle vluchtelingen op dezelfde hoop gooide en verplichtte om in de eigen regio asiel aan te vragen, ongeacht of er sprake was van oorlog en geweld als beweegreden om huis en haard te verlaten, of dat het nergens anders om ging dan een economische lotsverbetering. Waarbij een en ander dan gevat zou moeten worden in overeenkomsten tussen EU en regimes in Noord – Afrika, welke geen graad beter zijn dan dat van de autoritaire Erdogan in Turkije, die Europa al eerder uit de brand hielp. Om de vluchtelingenstroom uit Afrika aan banden te leggen zouden dan afspraken moeten worden gemaakt met Egyptische, Libische, Tunesische en Algerijnse regeringen, welke stuk voor stuk nog twijfelachtiger zijn dan Erdogan als het gaat om hun democratische gezindheid en hun respect voor de mensenrechten.

Door die regimes zouden dan voor Europa de kastanjes uit het vuur worden gehaald waar het gaat om de Afrikaanse vluchtelingen, zonder aanziens des persoons, dus ongeacht of ze economische gelukszoekers waren dan wel op de loop voor oorlog en geweld. Ook die laatste categorie, de politieke vluchteling, zou in de eigen regio opgevangen moeten worden en geen direct asiel meer in ons land mogen of kunnen aanvragen. Welk recht een van de hoekstenen is van onze rechtstaat en vrije samenleving, maar dat door het zogenaamde ‘motorblok’ van VVD, CDA en D’66 tijdens de formatieonderhandelingen in de uitverkoop werd gedaan, prijs werd gegeven. Waardoor de principes van Jesse Klaver ernstig onder druk kwamen te staan, dus zijn ondergrens daarin werd bereikt. Terecht dat hij vervolgens afhaakte en onterecht dat hij daarna door de politiek en ook de media, met Jinek voorop, de zwarte piet kreeg toegespeeld. Omdat hij een aanstaand feestje, maar wel een erg fout feestje verpestte. Zodat hij, in plaats van te kijk te worden gezet, alleen maar complimenten verdient omdat hij nu eens niet zijn principes te grabbel gooide waar dat in het Haagse usance is zodra de kans op deelname aan de macht daarmee gemoeid is.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Het gelijk van Klaver

 1. Mack zegt:

  De voorkeur van Klaver is een regering zonder VVD maar met CDA, D’66 SP. Pas als die mogelijkheden onderzocht zijn en hij volhardt dan weer in dit standpunt, dan geef ik je gelijk over de principes van Klaver.

 2. Anoniem zegt:

  Je vergelijking met Erdogan gaat volledig mank.

 3. Sjoerd zegt:

  Ik heb niet voor niets groen gestemd…

 4. sjogkel zegt:

  Ik heb ook groen gestemd, maar ik ben toch minder enthousiast. De ondergrens van Klaver is nobel, maar toch ook wel jammer dat GL de regeringsverantwoordelijkheid niet aandurft. Ik denk dat Klaver zijn ‘beweging’ nu belangrijker vindt dan het zgn landsbelang, omdat hij weet dat het landsbelang zijn beweging in gevaar brengt. Ik weet niet of het klimaat en de vluchtelingen hierbij gebaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s